r
Nosalty Logó

Almás pite kicsia konyhájából

kicsia
Almás pite kicsia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

almás töltelék

531
Kalória
7.6g
Fehérje
66.4g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
126.9g
Víz
22.5g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

almás töltelék

Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

almás töltelék

Összesen 4236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tészta

almás töltelék

Összesen 219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    530.9 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1015.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1771 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 4236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Lereszeljük nagy lyukú reszelőn a jól lehűtött margarint, majd hozzáadjuk a lisztet, csipet sót, és összemorzsoljuk kicsit, ügyelve arra, hogy ne olvadjon meg a margarin.
  2. A tésztához adjuk a jéghideg vizet, és összegyúrjuk a tésztát gyorsan, mielőtt megolvad. Majd mehet a hűtőbe 1-2 órára. Közben elkészítjük az almás tölteléket, hogy kihűljön, mire kell.
  3. A lehűlt tésztát 1/3 - 2/3 részre osztjuk, a nagyobb darabot kinyújtjuk úgy, hogy 2 cm túllógjon körbe a formán, és a kivajazott formába helyezzük.
  4. Megszórjuk búzadarával vagy zsemlemorzsával, hogy az alma ne áztassa el a tésztát, majd mehet rá az alma.
  5. A maradék tésztát kb 1 cm-s csíkokra vágjuk, és rács alakba helyezzük a tetejére, a széleit összenyomva. Tojással megkenjük, és mehet a sütőbe kb. 50 percre, míg szép aranybarna nem lesz a teteje.

almás töltelék

  1. Egy kg almát meghámozunk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy lábasba.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és fahéjat, kis citromlével meglocsoljuk, megdinszteljük, majd hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

A piték pitéje az almás, így ez sem maradhat ki a receptes füzetből. Alapvetően gyors, csak több részletben kell nekifogni, cserébe közben sok másra is marad idő. Az eredmény kicsit sem édes, viszont annál almásabb, ropogós-porhanyós pite. Sütés másnapján a legjobb :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...