Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás piskóta vaníliakrémmel

Almás piskóta vaníliakrémmel
Almás piskóta vaníliakrémmel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van olyan, hogy csak úgy elkezdek csinálni valamit. Most ez jött ki belőle...

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése:


  1. Az almákat megmossuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a joghurtot, az étolajat és az almát.
  3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan elkeverjük.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
  5. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben  kb. 20 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  6. A tepsiből kiborítva hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejére is krémet kenünk.

Krém elkészítése:

  1. A tejet forrni tesszük egy csipet sóval, majd ha felforr, állandó kevergetés közben kemény krémmé főzzük benne a búzadarát.
  2. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral és az egész tojással.
  4. Végül összekeverjük a kétféle krémet, és vaníliaaromával ízesítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 924
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

könnyű almás szelet grízes krémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kecskes.gyongyi
kecskes.gyongyi Mon, 2013-02-11 14:09

Elkészítettem a süteményt. Nagyon jól sikerült, s én még olvasztott csokit csorgattam a tetejére!

524
tojás 4 db
alma 4 közepes db
cukor 150 g
joghurt 175 g
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 400 g
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tej 4 dl
búzadara 6 evőkanál
1 csipet
porcukor 100 g
margarin 250 g
tojás 1 db
vaníliaaroma 10 csepp