Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós szilvás piskóta

Diós szilvás piskóta
Diós szilvás piskóta
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a hűtőnkben felbontott szilvabefőtt, gondoltam, kéne kezdeni vele valamit...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral, citromhéjjal és a vaníliával habosra keverjük.
  2. Kisebb adagokban hozzáadjuk a szódabikarbónával és az étkezési keményítővel elkevert lisztet, és simára keverjük.
  3. Végül hozzáadjuk az olajat is, és szépen eldolgozzuk.
  4. Kiolajozott, lisztezett (vagy sütőpapírral befedett) tepsibe rakjuk, rászórjuk a diót, és szépen elosztjuk rajta a felezett szilvát.
  5. 175 fokon tűpróbáig sütjük, majd megszórjuk fahéjas porcukorral.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x24x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 671
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vmoni75

Mióta szakács: 2013.03.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás sütemény dióval, szilvás diós sütemény, szilvás diós piskóta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bellad
bellad Mon, 2013-04-01 23:14

Köszönöm ezt a receptet! Gyors, finom, és tejmentes! Anyukám elkészítette eredetiben, nagyon nagy sikere volt. Úgyhogy én is csináltam itthon, kevesebb cukorral és körtebefőttel (az volt itthon), nekem még jobban ízlett.

805
tojás 3 db
cukor 21 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 tk
szódabikarbóna 0.5 kk
finomliszt 15 dkg
étkezési keményítő 6 dkg
olívaolaj 0.8 dl
szilva 15 db
dió 1 marék
fahéj 1 kk
porcukor 1 ek
olívaolaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál