r
Nosalty Logó

Férfi veszély

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Férfi veszély
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 722 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2881 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 276 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 722 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.3 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 2881 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, tejfölt, a citrom héját és öt percig keverjük.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük. Az első 10-15 percben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert a tészta összeesik (szappanos lesz).
  5. Ha kihűlt, kiborítjuk a tepsiből, félbevágjuk és megkenjük sárgabaracklekvárral.
  6. Szeleteljük ésmeghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 462
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33111
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

Kérő váráskor kínáljuk. Jó étvágyat kívánok.    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A férjem mesélte, amikor fiatal (udvarlós) korában behívták a lányos házhoz az úgymond "jóravaló" ifjakat, gyakran megkínálták őket valamilyen gyorsan készült, olcsó süteménnyel. Ilyenkor általában vagy a lányos anya, vagy a nagymama szájából elhangzott a bűvös mondat: "egyen fiatalember a lányunk sütötte". Azután később kiderült, hogy a csillogó szemü leányka nem tudta megkülönböztetni a sót a cukortól. Ezért lett  ennek a tejfölös piskótának férfi veszély a neve. Ennek ellenére nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek