r
Nosalty Logó

Almás-marcipános piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Almás-marcipános piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Összesen 923 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Összesen 5520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Összesen 219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 923 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    323.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6211.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1547 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.5 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1361 micro
Összesen 5520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Elkészítés

A tepsi kikenéséhez

  1. Egy 25x39 vm-es tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral.

A tésztához

  1. Rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket, újra megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.
  2. 200 fokra melegítjük a sütőt, és betesszük karamellizálni addig, míg a piskótánkat elkészítjük (kb. 15 perc).
  3. Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük (kb. 8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát.
  4. A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt.
  5. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk. Az almás-diós rész kerül felülre.
  6. A csokit mikróban felolvasztjuk, és a süteményt lecsurgatjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3901
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon-nagyon finom almás sütemény. Családunk kedvence. Aki elkérte a receptet, többször megsütötte. Sima piskótával is készíthető. Egyszerű, finom süti. A marcipánt én készítettem.

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek