Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazdag almás béles

Gazdag almás béles
Gazdag almás béles
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, porhanyós, enyhén édes, de gazdag ízű almás.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mindig finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Robotgéppel még egyszerűbb, a gyúró kanállal 4-es fokozaton 5 perc alatt kész van.

A töltelékhez

  1. Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Minden egyéb hozzávalóval (kivéve a morzsát és a mákot) összevegyítjük.
  2. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kb. 40 x 25-ös tepsit. Megszórjuk a morzsával, majd a mákkal. Rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával. A széleit ráborítjuk, villával megszurkáljuk, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük. Meg lehet várni, míg kihűl, mert akkor lehet szépen szeletelni, de melegen is nagyon finom. Ha késő délután sütjük, akkor másnap estig eláll. :) Utána se híre, se hamva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x4 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 220
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kikker

Mióta szakács: 2012.12.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás süti, almás béles

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

905
finomliszt 40 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 10 dkg
sütőpor 1 késhegynyi
vaj 25 dkg
tejföl 1 ek
tojás 1 db
alma 1.5 kg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
mazsola 2 marék
gyömbér 3 cm
mák 30 g
fahéj 2 kávéskanál
zsemlemorzsa 4 ek