r
Nosalty Logó

Túrós-mákos tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Túrós-mákos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 2557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 230 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.5 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    123.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11535.2 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    4113 mg
  • Vas
    525 mg
  • Magnézium
    747 mg
  • Foszfor
    3901 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 2557 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés

Tészta:

  1. A sütőt 160°C fokra melegítjük, egy 26x38 cm-es tepsibe olajjal kikent sütőpapírt fektetünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzákeverjük a túrót, a sütőport és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
  4. A masszát a tepsibe szedjük, egyenletesen elkenjük és kb. 25 perc alatt megsütjük.

Töltelék:

  1. A töltelékhez, a vizet a cukrokkal szirupos állagúra forraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot, ezután hozzákeverjük a lekvárt és a citromhéjat.
  2. A megsült tésztát egy sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, majd ha már langyosra hűlt, elkenjük rajta a tölteléket, és a sütőpapír segítségével óvatosan feltekerjük.
  3. A papírba becsomagolva hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 614
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 04.

Receptkategóriák

Túrós-mákos tekercs
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili