Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás süti pudinggal

Almás süti pudinggal
Almás süti pudinggal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még a neten találtam korábban. Megosztom veletek, nekünk nagyon ízlett. A párom egy nap alatt eltüntette az egész tepsivel.:) (Na jó, kettő darabot azért magamévá tettem én is.) Azt hiszem ennél nagyobb bók nem is érhetett volna.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megpucoljuk, kimagozzuk, gerezdekre vágjuk. Belefektetjük a tepsibe.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt.
  3. Eközben a tojásokat összekeverjük a cukorral, a puha vajjal és a tejjel. Belerakjuk a lisztet, fahéjat, sót, sütőport. Jól összekeverjük, majd nyakonöntjük az almákat a masszával.
  4. Berakjuk a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  5. Eközben a pudingot elkészítjük a tejjel és a cukorral. Sűrű lesz, mikor kész, belerakjuk a vajat, és jól kikeverjük.
  6. Miután megsült az almás süti, kivesszük, a tetejére kenjük a pudingot, megcsorgatjuk csokimázzal, és pirított mandulaszeletekkel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 674
elküldve: 10
receptkönyvben: 237
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Csorbusz

Mióta szakács: 2012.05.30.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos szelet, csokis süti almával, almás pudingos

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sky-
sky- Sun, 2014-02-09 00:24

Szia!
Egy kérdés: amikor megsül a tészta, ki kell borítani a tepsiből, hogy az alma legyen felül? Vagy hagyni a tepsiben, és úgy jön rá a puding? (Most így készítettem, nagyon finom lett, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy lehet mégis meg kellett volna fordítani...)
Köszönöm!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Mon, 2014-02-10 08:49

Nem szoktam kiborítani, úgy pakolom rá a pudingos cuccot. Jól csináltad, örülök hogy ízlett:) Egészségedre:)

nati ferencz
nati ferencz Fri, 2012-10-19 16:13

szia . azt szeretném kérdezni hogy amikor az almát lerakom a tepsi aljára ki kell e zsirozni, mert aszt gondolom hogy amikor kiöntöm az alma a tetejére kerül.Vagyis kijön e a tepsiből ,nem ragad e oda a tepsi aljára? köszi Nati

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Sun, 2012-10-21 08:06

Szia!
Nem kell semmiféle zsírral, vajjal kikenni. Szép finoman nyakonöntöd a masszával, egyáltalán nem fog kibukni az alma az anyagból. Én már sütöttem jénaiba és rendes tepsibe is, nem ragadt le.

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Tue, 2012-07-31 07:45

Szia Villers!

Legutóbb 35x25 cm-es tepsibe sütöttem meg. Ha kisebb a tepsid, akkor magasabb lesz, nekem csak ez volt, vagy nagyobb lett volna még:)

1458
alma 4 nagy db
tojás 2 db
cukor 10 dkg
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
tej 2 dl
1 csipet
fahéj 1 tk
sütőpor 1 tk
tej 1 l
cukor 9 ek
vaj 10 dkg
vaníliás pudingpor 3 csomag
tortabevonó 100 g
mandulapehely 10 dkg