r
Nosalty Logó

Almás süti pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csorbusz
Almás süti pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1458 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5826 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 178 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 1458 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5110.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1552 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    109 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 5826 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát megpucoljuk, kimagozzuk, gerezdekre vágjuk. Belefektetjük a tepsibe.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt.
  3. Eközben a tojásokat összekeverjük a cukorral, a puha vajjal és a tejjel. Belerakjuk a lisztet, fahéjat, sót, sütőport. Jól összekeverjük, majd nyakonöntjük az almákat a masszával.
  4. Berakjuk a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  5. Eközben a pudingot elkészítjük a tejjel és a cukorral. Sűrű lesz, mikor kész, belerakjuk a vajat, és jól kikeverjük.
  6. Miután megsült az almás süti, kivesszük, a tetejére kenjük a pudingot, megcsorgatjuk csokimázzal, és pirított mandulaszeletekkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19021
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás süti pudinggal
Csorbusz 19 recept

Ezt a receptet még a neten találtam korábban. Megosztom veletek, nekünk nagyon ízlett. A párom egy nap alatt eltüntette az egész tepsivel.:) (Na jó, kettő darabot azért magamévá tettem én is.) Azt hiszem ennél nagyobb bók nem is érhetett volna.:)

Hozzászólások

villers

Szia! Mekkora a tepsi?

Csorbusz

Szia Villers! Legutóbb 35x25 cm-es tepsibe sütöttem meg. Ha kisebb a tepsid, akkor magasabb lesz, nekem csak ez volt, vagy nagyobb lett volna még:)

Éva-Anyóca

Guszta.:-) Tepsi nagyság után, ha megtudom, szeretném lekészíteni én is.

Éva-Anyóca

Az az egy szó: az elkészítés, már nem figyelek, bocsi.:-))

Törölt felhasználó

szia . azt szeretném kérdezni hogy amikor az almát lerakom a tepsi aljára ki kell e zsirozni, mert aszt gondolom hogy amikor kiöntöm az alma a tetejére kerül.Vagyis kijön e a tepsib?l ,nem ragad e oda a tepsi aljára? köszi Nati

Csorbusz

Szia! Nem kell semmiféle zsírral, vajjal kikenni. Szép finoman nyakonöntöd a masszával, egyáltalán nem fog kibukni az alma az anyagból. Én már sütöttem jénaiba és rendes tepsibe is, nem ragadt le.

Törölt felhasználó

Szia! Egy kérdés: amikor megsül a tészta, ki kell borítani a tepsib?l, hogy az alma legyen felül? Vagy hagyni a tepsiben, és úgy jön rá a puding? (Most így készítettem, nagyon finom lett, de kicsit elbizonytalanodtam, hogy lehet mégis meg kellett volna fordítani...) Köszönöm!

Csorbusz

Nem szoktam kiborítani, úgy pakolom rá a pudingos cuccot. Jól csináltad, örülök hogy ízlett:) Egészségedre:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek