Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás guba

Almás guba
Almás guba
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története ennek a receptnek. Egyik nap valami édeset akartunk enni, és ez a leegyszerűsített almásguba lett az eredménye.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, a kifliket felkarikázzuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez teszünk kb. 1 ek cukrot és kemény habbá verjük.A sárgájához pedig kb. 10 dkg cukrot és a vanilin cukrokat, majd simára keverjük.
  3. A tejet hozzáadjuk a cukros tojássárgájához, elkeverjük, a kiflikre öntjük, majd jól átforgatjuk.
  4. A tepsit kikenjük vajjal, elterírjük benne a kiflik felét, ráterítjük a reszelt almát, megszórjuk a maradék 5 dkg cukorral. Eloszlatjuk a maradék kiflit a tetején, majd végül óvatosan elterítjük rajta a tojáshabot.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25x5 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 368
elküldve: 5
receptkönyvben: 199
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes guba almásan, almás guba, almás-vaníliás kifli sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

847
kifli 8 db
alma 6 db
tej 8 dl
tojásfehérje 6 db
tojássárgája 6 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 1 ek