Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-mákos-diós süti

Kakaós-mákos-diós süti
Kakaós-mákos-diós süti
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi bevált recept. Sok sikert a finom sütihez!

hozzávalók / 6 adag

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

ajánlat

Nagyon vékony lesz a tészta, amikor a tepsibe van önteve, de a végeredmény magas süti lesz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az első laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 5 ek diót, 1 kk szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt gázos tepsiben sütjük.
  2. A második laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 3 dkg (1,5 ek ) kakaóport, 1 kk szódabikarbónát. Szintén azonos módon sütjük.
  3. A harmadik laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 5 ek mákot, 1 kk szódabikarbónát, és megsütjük.
  4. A krémhez 1 l tejet 9 ek grízzel sűrűre főzünk. Amíg hűl, 20 dkg cukrot, 2 cs vaníliás cukrot, és egy kocka margarint habosra keverünk, majd az egészet összevegyítjük.
  5. A lapokat megkenjük, és kicsit hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 30 254
elküldve: 15
receptkönyvben: 325
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

T. Schmidt Ágnes

Mióta szakács: 2011.06.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tarka-barka süti, háromlapos sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Shephard
Shephard Mon, 2015-11-30 01:08

Már sokszor elkészítettem, tökéletes recept, isteni süti, gyors, kiadós, köszönöm :)

Nagy né Edit
Nagy né Edit Tue, 2012-08-14 19:34

Megsütöttem a férjem névnapjára a vendégek hipp-hopp eltüntették a tálcáról.Isteni finom lett.Pont úgy nézett ki mint a képen.Tartottam tőle hogy milyen lesz a mák benne ha nincs megdarálva, nem-e fog ropogni,de sőtt így volt jobb.Köszönöm a receptet, többször is elfogom készíteni. Üdv:Nagy né Edit

illesera
illesera Wed, 2011-06-22 20:54

Szia,
mekkora tepsiben sütöd ?
Köszi előre is a választ
era

Nitetisz
T. Schmidt Ágnes / Nitetisz Thu, 2011-06-23 13:28

Szia!
Nagy méretű gáztepsi!
Ne ilyedj meg, nagyon kevés lesz a tészta alapanyag mikor beleöntöd, de azt jól szét kell maszatolni!
Én sütőpapírral szoktam bélelni, így szép az alja is.
Ha kész a süti kb.8-10 cm magas lesz!

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-06-22 10:57

Ó,milyen rég kerestem már ezt a receptet,köszi hogy megosztottad,mentettem!Nagyon szeretem!!!!
Üdv.:Zsuzsi

1164
tejföl 150 g
tojás 1 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
dió 10 dkg
szódabikarbóna 1 kk
tejföl 150 g
tojás 1 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
szódabikarbóna 1 kk
tejföl 150 g
tojás 1 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
mák 5 ek
szódabikarbóna 1 kk
tej 1 l
búzadara 9 evőkanál
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 25 dkg