r
Nosalty Logó

Tolófánk eperlekvárral

Miss Lemon
Tolófánk eperlekvárral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez és tálaláshoz

603
Kalória
6.2g
Fehérje
41g
Szénhidrát
45.4g
Zsír
19.1g
Víz
148.1g
Koleszterin
858.3mg
Élelmi rost
18.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és tálaláshoz

Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és tálaláshoz

Összesen 3627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A tésztához

A sütéshez és tálaláshoz

Összesen 403 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    272.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 3627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet, a lisztet, a cukrot és a sót egy lábosba mérjük, és lassú tűzön folyamatosan kevergetjük addig, amíg besűrűsödik és már leválik a lábos faláról.
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a felvert tojáshabot.
  3. A zsírt felforrósítjuk egy serpenyőben, a tésztát habzsákba töltjük. Csíkokat nyomunk a zsírba, de lehet spirálformát is, vagy ami sikerül. Lágy a tészta, ezért olyan vastag rudakat nem lehet belőle csinálni, mint a churrosból.
  4. Ha az egyik fele megpirul, fordítsuk meg, elég gyorsan sül.
  5. Papírtörlőre szedjük a megsült fánkokat, és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Eperlekvárba tunkolva fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

A tolófánk nagyon hasonlít a churrosra, ezért is olyan meglepő, hogy több száz éves magyar szakácskönyvekben is szerepelt már. Viszonylag kevés hozzávalóból viszonylag gyorsan elkészíthető finomság.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek