Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zalai almás falatkák

Zalai almás falatkák
Zalai almás falatkák
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pillanatok alatt elkészül. Bármilyen ízű lekvár illik hozzá.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
  2. Összekeverjük a kukoricalisztet, a finomlisztet, sütőport, fahéjat, kristálycukrot, vaníliás cukrot, és hozzáadjuk a reszelt almát és a tojást.
  3. Jól kikeverjük, forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk, és sütjük.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 698
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fánkocskák, almás fahéjas falatkák, almás fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banalt
csakegygourmet / banalt Sun, 2013-03-10 19:52

Kedves Csilla!

Vajon olaj nélkül, csak egy kicsit megspriccelve a sütőben is működhet a dolog?
Üdv: Timi

961
alma 3 db
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kk
kukoricaliszt 15 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 kk
cukor 2 ek
napraforgó olaj 2 dl