Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás édesburgonya-krémleves

Almás édesburgonya-krémleves
Almás édesburgonya-krémleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon izgalmas összetevőkből álló leves, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

  • 2 db édesburgonya
  • 2 db hámozott alma (Idared Jonathan)
  • fehérbors
  • 5-6 db kardamom mag
  • vanília aroma
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet csillagánizs
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 dl habtejszín
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg nádcukor
  • 2 ek lime lé
  • 1 tk citromfű
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát, az édesburgonyát apróra vágjuk, és 1 l vízben feltesszük főni.
  2. Az ízesítőket beleszórjuk, és a kókusztejet hozzáadjuk.
  3. Ha a burgonya is megpuhult, akkor turmixoljuk, és a tejszínben elkevert keményítővel besűrítjük.
  4. Tálaláskor citromfűvel megszórjuk. (Nekem csak szárított volt, de az is megfelel.)
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 709
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édesburgonya-krémleves, tejszínes édesburgonya-krémleves almával, pikáns édesburgonya-krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2015-02-21 14:40

Hat ez tenyleg izgalmas, ki is fogom probalni! Es ez a keresztszemes terito pedig gyonyoru!!!!!!