r
Nosalty Logó

Almás-diós prósza sárgabaracklekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Almás-diós prósza sárgabaracklekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3489 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 582 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6785 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1932 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    1285 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.8 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 3489 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricalisztet, a sütőport és a cukrot kimérjük egy edénybe. Beletesszük a 2 db tojást, a kefirt és az olajat. Jól összekeverjük.
  2. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, és kockára vágjuk. Meglocsoljuk 1 ek citromlével. A diót durvára vágjuk (én zacskóba tettem, és sodrófával ütögettem durvára).
  3. A tésztába belekeverjük az almát és a diót.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. Ha megsült, langyosra hűtjük. Kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x20
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6126
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Almás-diós prósza sárgabaracklekvárral
Gonoszka1 428 recept

Ezt készítettem el ma nassolni valónak. Nagyon finom, egészséges finomság. Egy másik fórumon egy tagtársam osztotta meg velem ezt a receptjét. Az édesebb szájúak tehetnek bele kicsivel több cukrot. Az én általam használt hozzávalókkal -az elpárolgást is beleszámolva- 100 gramm 258 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.