r
Nosalty Logó

Almaleves vörösboros golyókkal

zoltannecsiszer5
Almaleves vörösboros golyókkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

494
Kalória
1.9g
Fehérje
44.3g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
518g
Víz
55.5g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
33.1g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1973 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    518 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 494 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2072.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1973 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd karalábévájóval 24 gömböt fúrunk ki belőle. A vörösbort a cukorral felforraljuk és az almagolyókat kis adagokban roppanósra pároljuk.
  2. Befőttesüvegekbe töltjük, a cukros bort ráöntjük,(egy kevés piros ételfestékkel még pirosabbra színezhetjük, hogy jobban megfesse az almát) letakarva behűtjük. A mazsolát a rumba áztatjuk.
  3. A maradék almát felkockázzuk, lábasba szórjuk, a fehérbort és a vizet ráöntjük. A fahéjjal, a szegfűszeggel és a kettéhasított vaníliarúddal (vagy vaníliás cukorral) fűszerezzük, 10-15 perc alatt puhára főzzük.
  4. Ha kész, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd a fűszereket kiszedjük belőle, és az almát merülőmixerrel pépesítjük. Ez adja a leves sűrűségét. Pár csepp almapálinkával ízesíthetjük, ha nem elég édes egy kevés cukrot adhatunk hozzá. A tejszínt kemény habbá verjük, 4 evőkanálnyit félrerakunk belőle. A többit a levesbe forgatjuk.
  5. Tálaláskor a levest mélytányérokba merjük (hidegen melegen egyaránt lehet), majd az almagolyókat és a mazsolát beleszórjuk,(lehet fordítva is). A tetejét, a félretett tejszínhabbal díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek