Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaleves 7. - fahéjas

Almaleves 7. - fahéjas
Almaleves 7. - fahéjas
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a gyümölcsleves minden formáját, leggyakrabban ezt készítem más gyümölcsök kombinációjával esetleg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Egy kis lábosba feltesszük főni vízzel (legyen "majdnem"  teli az edényünk), hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukort és a kristálycukrot.
  2. Közben egy kis tálkába tesszük a pudingport és a tejfölt.
  3. Ha felforrt a levesünk, akkor a levéből veszünk ki néhány merőkanállal, és a tejfölre tesszük. Csomómentesre keverjük a pudingporral, és ezt hozzáadjuk a levesünkhöz.
  4. Megvárjuk, míg felforr. Ha elkészült, hozzáadjuk a citrom levét is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 944
elküldve: 5
receptkönyvben: 291
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Szneki

Mióta szakács: 2010.04.29.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

fahéjas gyümölcsleves, almaleves, gyümölcsleves almából

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adam90
Adam90 Sun, 2014-10-12 10:15

Kedves szneki.

Elkészítettem én is ezt a levest, de nem lett jó. Sajnos a kis lábas megfogalmazás elég tág fogalom, ez lehet 0,5-2 literes, légy szíves pontosítsd. Én 1.5 literből csináltam. Anyum kételkedett, hogy tejföl kell bele, ezért a kérésére 2 dl főzőtejszínt tettem bele, fél csomag vanília puding porral, citromot nem tettem bele, mert annyi szerintem elrontja. Sajnos nem lett jó. Tudnál tippet adni, illetve akkor pontosan hány dl víz kell?

Update: Lehűtve már egész ehető. ;)

stefie
stefie Wed, 2012-10-17 11:34

Egy csöppet változtattam rajta (összepürésítettem az egészet, édesítővel és egy csepp vanília aromával csináltam) és isteni finom lett, nem bírtunk leállni az evésével.
Köszönöm

szneki
Szneki / szneki Thu, 2012-10-18 11:00

Szia Stefie!
Köszönöm a hozzászólásodat,és az ötletet is.Örülök,hogy így az általad leírt variációban is ízlik:)
Üdv:Szneki

Gerda7604
Gerda7604 Tue, 2012-01-31 14:11

Szia! Almalevesnek is nagyon finom! De más gyümölcsökkel kombinálva,
viszi a pálmát! Nagyon jó recept! Köszi!

szneki
Szneki / szneki Tue, 2012-01-31 16:37

Kedves Gerda!
Köszönöm a visszajelzést,örülök hogy így ízlik!
Üdv.:Szneki

baboo21
baboo21 Sat, 2011-10-29 12:36

Ma ezt készítettem el ebédre.
Nagyon finom lett, köszönöm ezt az "egyszerű, de nagyszerű" receptet!
Gyakori vendég lesz nálunk. :)

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-10-29 13:49

Kedves Baboo21!
nagyon örülök,hogy tetszett a receptem, köszönöm a pozitív visszajelzést!
Üdv.:Zsuzsi

szneki
Szneki / szneki Mon, 2011-08-15 19:57

Kedves Réka!
nagyon örülök a visszajelzésednek!Örülök hogy ízlett!
üdv..Zsuzsi

szneki
Szneki / szneki Wed, 2011-02-02 13:54

Kedves Bambi93!
Örülök,hogy ízlett,nyugi velem is előfordult már hogy vaníliás pudinggal készítettem,ugyanolyan fincsi!
Üdv.Zsuzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-02 10:11

Szia Szneki! én is megcsináltam, nagyon finom lett, de a tejszín ízű pudingport vaníliással helyettesítettem. gratulálok, jó kis recept!

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-01-13 14:01

Szia Mucóka!
Örülök hogy tetszik,és annak is hogy elkészíted,mi is nagyon szeretjük,annyira fincsiiiii!
Jó étvágyat hozzá!
Üdv..Zsuzsi

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-01-13 12:22

Ez nagyon guszta és a fotó is nagyon jó!
Biztosan elkészítem a kislányomnak, nagyon leveses...főleg gyümölcslevesben utazik!
Köszi!

215
alma 2 közepes db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tejföl 2 dl
tejszínízű pudingpor 0.5 tasak
fahéj 1 tk
szegfűszeg 4 db
citromlé 1 fél citromból nyert