Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almaleves kukoricaliszttel

Almaleves kukoricaliszttel
Almaleves kukoricaliszttel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptes könyvből származik ez a recept, nagyon sokszor elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, magházát kiszedjük, és kockákra vágjuk.
  2. Az almákat egy lábasba tesszük, öntünk rá vizet, hogy bőven ellepje, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját, lassú tűzön főzzük.
  3. Amikor az alma félig megpuhult, a kukoricalisztet keverjük el egy kevés vízzel, és keverjük a levesbe, majd a zabpelyhet is keverjük bele, csak pár percet főzzük.
  4. Ízesítsük citromlével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zabpelyhes almaleves, citromos almaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

212
alma 3 nagy db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 ek
zabpehely 5 ek
kukoricaliszt 2 evőkanál
citromhéj 1 citromból nyert
víz 1 dl
citromlé 1 fél citromból nyert