r
Nosalty Logó

Ajvárral töltött bundáskenyér

Simon Gábor
Ajváros bundáskenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ajvárral töltött bundáskenyér

1007
Kalória
54.5g
Fehérje
99.4g
Szénhidrát
42.6g
Zsír
191.1g
Víz
432.1g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ajvárral töltött bundáskenyér

Összesen 1007 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ajvárral töltött bundáskenyér

Összesen 2016 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Ajvárral töltött bundáskenyér

Összesen 160 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4046.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    662 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    2506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 1007 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8093.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    5013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    382.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    683 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 2016 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

Ajvárral töltött bundáskenyér

  1. A bundáskenyérhez érdemes kissé szikkadtabb fehér típusú kenyeret használni.
  2. Tegyük fel az olajat lassan melegedni egy serpenyőben.
  3. A kenyérből vágjunk vékonyabb szeleteket. A kenyér nagyságához megfelelő edényben verjük fel a tojásokat a tejszínnel és a sóval.
  4. Tegyünk az egyik szelet kenyérre 2-3 szelet füstölt-főtt tarját, 2 szelet sajtot, és kenjük meg a közepét ajvárral, végül tegyük rá a kenyér másik felét.
  5. Nyomkodjuk kissé össze a szendvicseket, majd mártsuk bele a tojásba mindkét felét. Hagyjuk kissé lecsöpögni őket.
  6. 170°C körüli olajban kezdjük el kisütni őket. Az elkészült bundáskenyereket szedjük ki, és csepegtessük le egyből papírtörlőn.
  7. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Az egyik legegyszerűbb és egyben legnagyobb "soulfood"-unk, a szívmelengető bundáskenyér. A töltött verzióival meg egyenesen egy következő szintre emeli az ember lelkét. Kellemesen füstös paprikakrémmel, azaz ajvárral, sonkával és füstölt sajttal töltöttük meg.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek