r
Nosalty Logó

Rakott sajtos bundás kenyér

Sylvia Gasztro Angyal
Rakott sajtos bundás kenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

538
Kalória
29.1g
Fehérje
24.2g
Szénhidrátok
34.5g
Zsír
141.4g
Víz
330.4g
Koleszterin
1.9g
Rost
5.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 538 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3887.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 1615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást felverjük, és elkeverjük a tejföllel. A reszelt sajt felét is hozzáadjuk, és ízesítjük sóval, borssal.
  2. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban, és a tál alját kirakjuk vele. Sonkával beborítjuk, valamint az apróra vágott hagyma felével és egy kevés reszelt sajttal megszórjuk.
  3. A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a tojásban, és a tálban lévőre rétegezzük. Ha maradt a tejfölös tojásból, azt ráöntjük még a kenyérre. Végül megszórjuk a maradék hagymával és sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc).
  4. Tálalni bármilyen friss zöldségekkel lehet. Nálunk most uborka, koktélparadicsom és kápia paprika volt a kíséret.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A megszokott bundás kenyér "felturbózott" változata! Isteni!

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Bundáskenyér-gofri

Azok, akik megúsznák a bundás kenyér készítésével járó olajban sütést és annak minden kellemetlenségét, azok váltsanak serpenyőről gofrisütőre. Bizony, ebben a kevésszer ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...