r
Nosalty Logó

Rakott sajtos bundás kenyér

Sylvia Gasztro Angyal
Rakott sajtos bundás kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

538
Kalória
29.1g
Fehérje
24.2g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
141.4g
Víz
330.4g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 538 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    991 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3887.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    424.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    969 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 1615 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tojást felverjük, és elkeverjük a tejföllel. A reszelt sajt felét is hozzáadjuk, és ízesítjük sóval, borssal.
  2. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd a kenyérszeletek felét megmártjuk a tejfölös tojásban, és a tál alját kirakjuk vele. Sonkával beborítjuk, valamint az apróra vágott hagyma felével és egy kevés reszelt sajttal megszórjuk.
  3. A maradék kenyérszeleteket is megmártjuk a tojásban, és a tálban lévőre rétegezzük. Ha maradt a tejfölös tojásból, azt ráöntjük még a kenyérre. Végül megszórjuk a maradék hagymával és sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 15-20 perc).
  4. Tálalni bármilyen friss zöldségekkel lehet. Nálunk most uborka, koktélparadicsom és kápia paprika volt a kíséret.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A megszokott bundás kenyér "felturbózott" változata! Isteni!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek