r
Nosalty Logó

Ajváros tészta witch konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Ajváros tészta witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4360 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    2133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    686.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    901 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    332 micro
  • β-karotin
    1727 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    17438 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 3299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1042 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbász bőrét húzzuk le, a húst morzsoljuk a serpenyőbe. Addig süssük, amíg kifehéredik. Ha öntünk alá egy kevés vizet, akkor könnyebben szétfő. Adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, pirítsuk együtt. Rakjuk bele a finomra vágott fokhagymát, kevergessük, hagyjuk illatozni.
  2. Öntsük fel a borral, főzzük 1-2 percig, hogy az alkohol elpárologjon. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, süssük kicsit át, kevergetve. Rakjuk bele a friss paradicsomot félbevágva (így könnyebb lesz kipecázni a héját), öntsük hozza az ajvárt, izésítsük a fűszerekkel. Ha nagyon sűrű, kicsi vizet önthetünk ra (kb. 0.5-1 dl), főzzük 15-20 percig.
  3. Amikor kész, kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk.
  4. A tésztát főzzük ki, bő, forró, sós vízben. Amikor leszűrjük, ne öblítsük le hideg vízzel, hanem rögtön öntsük a forró szószba, és jól keverjük össze.
  5. Tálaláskor morzsoljunk rá juhsajtot. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1572
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem egy üveg ajvárt, és az volt ráírva, hogy "mild". Nálunk ez azt jelenti, hogy enyhén csípős, de ez nagyon édes volt, ahogy megkóstoltam. Ezért vettem csípős sütnivaló kolbászt, hogy feldobjam vele. Aztán meg került bele ez meg az, amit itthon találtam. A tetejére morzsolt sós juhsajt pedig olyan jól kiegészíti az édes-csípős szószt. Magyar umami :o).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek