Afrikai harcsafilé citromos panírban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ramonika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A halhoz
-
250g afrikai harcsa298 kcal
-
71g napraforgó olaj626 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A tartármártáshoz
Összesen
1413
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A halhoz
-
1500g afrikai harcsa1785 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A tartármártáshoz
Összesen
8485
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
A halhoz
-
50.4g afrikai harcsa60 kcal
-
14.3g napraforgó olaj126 kcal
-
6.7g finomliszt24 kcal
-
6.7g zsemlemorzsa27 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A tartármártáshoz
Összesen
284
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 110.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1673.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 706 mg
-
Nátrium 670 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 268.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
1413
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 309.3 g
Zsír
-
Összesen 663.5 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 258 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 183 g
-
Koleszterin 1722 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10038.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 952 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 4238 mg
-
Nátrium 4018 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 320.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1613.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 682 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 46 micro
-
E vitamin: 190 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 294 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 528 micro
-
Kolin: 1656 mg
-
Retinol - A vitamin: 673 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1036 micro
Összesen
8485
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
1.5 kg afrikai harcsa
-
5 dl napraforgó olaj
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromhéj
A tartármártáshoz
-
30 dkg tejföl
-
1 ek citromlé
-
10 dkg majonéz
-
1 ek mustár
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A halhoz
- Hideg vízben megmossuk a halat, felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Fél órát állni hagyjuk.
- A halszeleteket lisztbe, tojásba -melybe belereszeltünk 1 citrom héját és 4 csipet sótkeverünk hozzá- és zsemlemorzsába forgatjuk.
- Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
- Közvetlen a sütés után tálalótálra helyezzük.
- Tartármártással kínáljuk.
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 56 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 48724
- Feltöltés dátuma: 2009. július 27.
Ajánló
Burgonyapürével és tartármártással fogyasztjuk. A tartármártásba most raktam csemegekukoricát és ecetes uborkát is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Ramonika
32 recept
Egyszer véletlenül kipróbáltam és nagyon ízletes lett.