r
Nosalty Logó

Harcsa túrós csuszával töltve

csne82
Harcsa túrós csuszával töltve
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1108
Kalória
61.8g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
82.2g
Zsír
371.7g
Víz
465.3g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.7 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 1108 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.1 g

Zsír

  • Összesen
    328.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8458.8 g
  • Cink
    274 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    213 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    3593 mg
  • Nátrium
    2868 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1486.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    123 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2435 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3465 micro
Összesen 4422 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.
  3. Összekeverjük a leszűrt tésztát, a szalonnát, a tojásokat, a tojássárgákat, a túrót és a tejfölből 1 dl-t.
  4. A harcsafilét megmossuk, megtisztítjuk, késsel kinyitjuk, egy kissé megütögetjük, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A sertéshálót - vagy ennek hiányában a baconszalonnát egymás mellé téve - alufóliára terítjük, és rátesszük a harcsafilét.
  6. Ráhalmozzuk a tésztás tölteléket, és szorosan feltekerjük az alufóliával együtt.
  7. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órán át sütjük.
  8. A sütés végén kivesszük az alufóliából, és egy kicsit megpiritjuk a tetejét.
  9. A megmaradt 4 dl tejfölt összekeverjük a felaprított petrezselyemmel (vagy kaporral), és a halhoz tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A férjem imádja a halat mindenféle formában. Ezt a receptet a Fanny konyhája karácsonyi számában találtam, és mivel uncsi volt már a karácsonyi harcsapaprikás túrós csuszával, így ez került az ünnepi asztalra. Nagy sikere volt....

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek