Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsa túrós csuszával töltve

Harcsa túrós csuszával töltve
Harcsa túrós csuszával töltve
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem imádja a halat mindenféle formában. Ezt a receptet a Fanny konyhája karácsonyi számában találtam, és mivel uncsi volt már a karácsonyi harcsapaprikás túrós csuszával, így ez került az ünnepi asztalra. Nagy sikere volt....

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük.
  2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk.
  3. Összekeverjük a leszűrt tésztát, a szalonnát, a tojásokat, a tojássárgákat, a túrót és a tejfölből 1 dl-t.
  4. A harcsafilét megmossuk, megtisztítjuk, késsel kinyitjuk, egy kissé megütögetjük, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A sertéshálót - vagy ennek hiányában a baconszalonnát egymás mellé téve - alufóliára terítjük, és rátesszük a harcsafilét.
  6. Ráhalmozzuk a tésztás tölteléket, és szorosan feltekerjük az alufóliával együtt.
  7. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órán át sütjük.
  8. A sütés végén kivesszük az alufóliából, és egy kicsit megpiritjuk a tetejét.
  9. A megmaradt 4 dl tejfölt összekeverjük a felaprított petrezselyemmel (vagy kaporral), és a halhoz tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 875
elküldve: 3
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

csne82

Mióta szakács: 2012.11.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött harcsa, göngyölt harcsa túrós csuszával töltve, túrós tésztával töltött harcsa

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jnikcsi
PJN / jnikcsi Fri, 2013-02-15 14:55

Eddig elfelejtettem megírni, de isteni finom lett!
Úgy készítettem ahogyan én leírtam: jénaiba rétegezve. :)
Nem utoljára készítettem!
Még egyszer köszönöm a receptet. :)

modeszta
modeszta Tue, 2012-12-25 18:36

Kedves csne82!

Ma ezt készítettem, "egyszerűen frenetikus", ez volt a párom megjegyzése! Ez azért fontos, mivel ő is nagyon jól főz, nehéz felülmúlni, és olyat alakítani ami kiemelt elismerést eredményez! Sikerült meglepnem! Nem egy olcsó étel, de megéri belefektetni, mert zseniális, egyszerű, gyorsan elkészíthető! Köszönöm az ötletet! Boldog Karácsonyt kívánok: Szilvi

csne82
csne82 / csne82 Tue, 2012-12-25 21:35

Kedves modeszta!

Nagyon örülök, hogy ekkora sikert arattál! Kívánok nagyon Boldog Karácsonyt Nektek!
Üdv: csne82

jnikcsi
PJN / jnikcsi Fri, 2012-11-30 10:51

Kicsit gondolkodtam tegnap ezen a recepten és arra jutottan, hogy nem szeretném föltekerni + a harcsáért sem vagyok annyira oda... :D
De vajon meglehetne csinálni úgy, hogy egy jénait kibélelek bacon-nel, rápakolom a tengeri halfiléket, erre a csuszát, majd megint halat és végül újra bacont? :)
Tengeri halfilével gondolom kevesebb idő is elég lenne neki...
Mit gondolsz? :)

solteszanita
solteszanita Thu, 2012-11-29 17:22

Húúú, nagyon jól hangzik, de lehet nekem nem elég jó a fantáziám.....hogy kell egészen pontosan érteni a filé szétnyitását? Hosszában?És az a késsel ütögetés??Bocsi ha gügye a kérdés??:))

csne82
csne82 / csne82 Thu, 2012-11-29 18:06

Éles késsel bevágod és kettéhajtod, így elvileg nagyon vékony, de kétszer akkora harcsafilé darabot kapsz. Ütögetni nem késsel kell, ütögetés alatt enyhe klopfolást értek, de igazándiból annyira vékony lesz a harcsafilé, hogy szerintem nem is szükséges ütögetni.

jnikcsi
PJN / jnikcsi Thu, 2012-11-29 15:44

Kedves csne82!

Nem csodálom, hogy nagy sikere volt - összefut a nyálam a számban a látványtól! :)
Gondosan elmentettem, idén karácsonykor ez lesz a főételünk. :)
Köszönöm a receptet.

1113
törpeharcsa 1 kg
csuszatészta 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
tehéntúró 10 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
tejföl 5 dl
petrezselyem 1 csokor
bacon 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint