r
Nosalty Logó

Túrós-ribizlis charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Túrós-ribizlis charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.3 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 3232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a6 tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral kikeverjük (fehéredésig), apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a piskótát, majd még forrón kiborítjuk egy lisztezett konyharuhára, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, éshagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt piskótatekercset megkenjük ribizli- vagy áfonyalekvárral, majd felszeleteljük (kb.18-20 szeletre lesz szükségünk).
  4. Folpack-kal kibélelünk egy tálat, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db tegyük félre a tetejére),és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.
  5. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával, és ekkor beletesszük aleszárazott, megmosott ribizlit.
  6. A kapott ribizlis masszát óvatosan beöntjük a tekercsekre, kicsit eligazítjuk, a félrerakott tekercseket ráhelyezzük a massza tetejére (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpack-kal, ésminimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk.
  7. Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpack-ot, és kedvünk szerint még tejszínhabbal díszítjük, vagymegszórjuk porcukorral,vagy csak így "a maga természetes szépségében" tálaljuk. :D
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3063
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szeretik a kissé savanykásabb ízeket és a túrót és a joghurtot és a piskótát... :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

A nővérem meglepett egy kiló ribizlivel, gondoltam, a fiam névnapjára készítek belőle valami finom tortát. Már régóta szemezgettem a charlotte-tortákkal, most végre ki is próbáltam, szerintem sikerült. :)

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?