Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-ribizlis charlotte

Túrós-ribizlis charlotte
Túrós-ribizlis charlotte
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővérem meglepett egy kiló ribizlivel, gondoltam, a fiam névnapjára készítek belőle valami finom tortát. Már régóta szemezgettem a charlotte-tortákkal, most végre ki is próbáltam, szerintem sikerült. :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A töltelékhez

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik szeretik a kissé savanykásabb ízeket és a túrót és a joghurtot és a piskótát... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a 6 tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral kikeverjük (fehéredésig), apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a piskótát, majd még forrón kiborítjuk egy lisztezett konyharuhára, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt piskótatekercset megkenjük ribizli- vagy áfonyalekvárral, majd felszeleteljük (kb.18-20 szeletre lesz szükségünk).
  4. Folpack-kal kibélelünk egy tálat, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db tegyük félre a tetejére), és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.
  5. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával, és ekkor beletesszük a leszárazott, megmosott ribizlit.
  6. A kapott ribizlis masszát óvatosan beöntjük a tekercsekre, kicsit eligazítjuk, a félrerakott tekercseket ráhelyezzük a massza tetejére (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpack-kal, és minimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk.
  7. Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpack-ot, és kedvünk szerint még tejszínhabbal díszítjük, vagy megszórjuk porcukorral, vagy csak így "a maga  természetes szépségében" tálaljuk. :D
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 820
elküldve: 2
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtos-túrós-ribizlis charlotte, joghurtos-túrós-ribizlis charlotte, túrós piskótabomba, gyümölcsös túrós piskótatekercs torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2012-07-13 18:24

:), ezt nem ide szántam, de ha már itt van.... maradjon is...:)))
Mindenkinek kellemes napot kívánok .... :)))

evacili
evacili Fri, 2012-07-13 16:59

Nagyon jól néz ki. Charlotte rajongó vagyok, feltétlenül megcsinálom!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Fri, 2012-07-13 18:21

Kedves Evacili,
szintén charlotte-rajongó vagyok, és tényleg finom ...volt.. :))), sajnos hamar elfogyott.
Üdv. Szivi

539
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
porcukor 6 ek
ribizlidzsem 20 dkg
tehéntúró 25 dkg
joghurt 300 g
porcukor 6 ek
habtejszín 250 ml
vaníliás cukor 1 csomag
piros ribizli 400 g
zselatin 20 g
víz 1 dl