r
Nosalty Logó

Túrós-ribizlis charlotte

Rumiszivi
Túrós-ribizlis charlotte
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

539
Kalória
20.7g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
220.3g
Víz
232.8g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
41.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    220.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 539 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.3 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    385.4 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 3232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A 6 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, a6 tojássárgáját a 6 evőkanál porcukorral kikeverjük (fehéredésig), apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előremelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük a piskótát, majd még forrón kiborítjuk egy lisztezett konyharuhára, a papírt lehúzzuk róla, feltekerjük, éshagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt piskótatekercset megkenjük ribizli- vagy áfonyalekvárral, majd felszeleteljük (kb.18-20 szeletre lesz szükségünk).
  4. Folpack-kal kibélelünk egy tálat, majd az alját és az oldalát kirakjuk a piskótatekercsekkel (5-6 db tegyük félre a tetejére),és elkészítjük a túrós-joghurtos tölteléket.
  5. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, a túrót összekeverjük a joghurtokkal és a 6 kanál cukorral, és óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk, majd összekeverjük a túrós masszával, és ekkor beletesszük aleszárazott, megmosott ribizlit.
  6. A kapott ribizlis masszát óvatosan beöntjük a tekercsekre, kicsit eligazítjuk, a félrerakott tekercseket ráhelyezzük a massza tetejére (ami majd a sütemény alja lesz), lezárjuk folpack-kal, ésminimum 5 órára a hűtő alsó részébe dugjuk.
  7. Ha alaposan lehűlt, tányér segítségével kiborítjuk a tálból, eltávolítjuk a folpack-ot, és kedvünk szerint még tejszínhabbal díszítjük, vagymegszórjuk porcukorral,vagy csak így "a maga természetes szépségében" tálaljuk. :D

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x37

A nővérem meglepett egy kiló ribizlivel, gondoltam, a fiam névnapjára készítek belőle valami finom tortát. Már régóta szemezgettem a charlotte-tortákkal, most végre ki is próbáltam, szerintem sikerült. :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...