r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta Hanele konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hanele
Áfonyás sajttorta Hanele konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

Összesen 5362 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

Összesen 262 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 447 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    382.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.4 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 5362 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

Elkészítés

Morzsaalap

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A zabkekszet a dióval együtt ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a vajas, kekszes alapot úgy, hogy egy körülbelül 1 cm magas, sima felületet kapjunk.
  4. A sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük hűlni.

Tortakészítés

  1. A krémsajtot, mascarponét és a cukrot egy tálba tesszük, és 1 perc alatt, magas fokozaton sima, homogén masszává keverjük. Ehhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a tejszínt.
  2. Ezután jön a keményítő.
  3. Utoljára beleszórjuk a 10 dkg áfonyát, lehetőleg a közepére ne kerüljön, mert szeletelésnél problémát okozhat.
  4. Az elősütött morzsaaljra öntjük. 175 fokon sül 15 percet, majd visszavesszük a hőmérsékletet 120-ra, és további fél órára a sütőbe tesszük.
  5. Sütőt lekapcsoljuk, ajtaját kinyitjuk, és megvárjuk, amíg ott hűl ki a tortánk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5883
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 20.

Ajánló

Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét, én gránátalmával tettem, és rizspapírból készült ehető pillangók kerültek rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sajttorta egy roppant könnyen elkészíthető, mindenki által kedvelt desszert. Most egy gyümölcsös variációt ajánlok figyelmetekbe.

Hozzávalók

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!