r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta Hanele konyhájából

Hanele
Áfonyás sajttorta Hanele konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

447
Kalória
7.5g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
42.4g
Víz
67.6g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
19.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

Összesen 5362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Morzsaalap

Tortakészítés

Teteje

Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.5 g

Zsír

  • Összesen
    382.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2880 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    1784 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    398.4 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    508.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 5362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

Morzsaalap

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A zabkekszet a dióval együtt ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a vajas, kekszes alapot úgy, hogy egy körülbelül 1 cm magas, sima felületet kapjunk.
  4. A sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük hűlni.

Tortakészítés

  1. A krémsajtot, mascarponét és a cukrot egy tálba tesszük, és 1 perc alatt, magas fokozaton sima, homogén masszává keverjük. Ehhez adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a tejszínt.
  2. Ezután jön a keményítő.
  3. Utoljára beleszórjuk a 10 dkg áfonyát, lehetőleg a közepére ne kerüljön, mert szeletelésnél problémát okozhat.
  4. Az elősütött morzsaaljra öntjük. 175 fokon sül 15 percet, majd visszavesszük a hőmérsékletet 120-ra, és további fél órára a sütőbe tesszük.
  5. Sütőt lekapcsoljuk, ajtaját kinyitjuk, és megvárjuk, amíg ott hűl ki a tortánk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22

A sajttorta egy roppant könnyen elkészíthető, mindenki által kedvelt desszert. Most egy gyümölcsös variációt ajánlok figyelmetekbe.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek