r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta (cukorbetegeknek)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Áfonyás sajttorta (cukorbetegeknek)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Karamellizált áfonya

Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Karamellizált áfonya

Összesen 3476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 42% Zsír

Tészta

Sajtkrém

Karamellizált áfonya

Összesen 288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    318.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 3476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Tészta

Sajtkrém

Karamellizált áfonya

Elkészítés

Tészta

  1. A csokoládét és a vajat külön-külön olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval és a kakaóporral.
  2. Az egész tojásokhoz adjuk hozzá az eritritet, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Ezután adjuk hozzá az olvasztott csokoládét és szintén keverjük össze, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá az olvasztott vajat is.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztes kakaót, majd keverjük simára a masszát. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, (vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre (tűpróbáig süssük). (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)
  5. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

Sajtkrém

  1. A zselatinlapokat áztassuk be 5 percre annyi hideg vízbe, hogy bőven ellepje. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
  2. A mascarponéhoz adjuk hozzá az eritritet és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra. A megázott zselatinlapokat vegyük ki a vízből, és alaposan nyomkodjuk ki. Ezután tegyük egy edénybe, adjunk hozzá 2 ek vizet, és kevergetve addig melegítsük, hogy teljesen feloldódjon, majd hűtsük éppen csak langyosra.
  3. Ezután öntsük hozzá a mascarponekrémhez és keverjük alaposan össze. Ezután keverőkanállal, két részletben keverjük hozzá a felvert tejszínhabot is. (arra figyeljünk, hogy a hab ne nagyon törjön)
  4. A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, helyezzük bele a teljesen kihűlt tésztát, majd egyenletesen kanalazzuk rá a habos mascarponekrémet. Ezután tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
  5. Vegyük ki a tortaformából a tortát, helyezzük tálcára, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt áfonyát. Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, helyezzük a szeleteket süteményes tányérra, majd úgy kínáljuk.

Karamellizált áfonya

  1. Az áfonyát tegyük bele egy tányérba, szórjuk meg az édesítővel, majd a mikróban pár perc alatt karamellizáljuk meg. (közben óvatosan hogy az áfonya ne törjön, keverjük át legalább kétszer) Ezután hűtsük ki teljesen mielőtt a tortára kanalaznánk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 769
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Sajtkrém

Karamellizált áfonya

Címlapról ajánljuk