r
Nosalty Logó

Áfonyás florentiner szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Áfonyás florentiner szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 537 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 4281 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 412 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 537 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2462.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1500 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 4281 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 412 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat, a liszttel, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 30 percig. 30x30 cm- es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, amit a tepsibe teszünk.
  2. 170 fokon, 10 percig elősütjük a tésztát.

Tetejére

  1. A mézet, a cukrot, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat egy lábosba tesszük. Felforraljuk a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a szeletelt mandulát és az apróra vágott vörös áfonyát. Megkeverjük, és az elősütött tésztára egyenletes vastagságban felkenjük. Visszatesszük a sütőbe 8-10 percre, amíg a mandula kissé megpirul.
  2. Ha kihűlt, 3x3 cm -es kockákra szeleteljük. (Én pizza szeletelővel szoktam.)
  3. A csokoládékat, 1-1 teáskanál olajjal, gőz felett felolvasztjuk. A sütemények egyik oldalát belemártjuk az olvasztott csokoládéba, majd sütőpapíros tálcán hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2260
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Ajánló

Ajánlom karácsonyra, akár ajándékba is, sokáig friss marad!

Receptkategóriák

Áfonyás florentiner szelet
Nyuszikutya 51 recept

Egy régi, karácsonyi magazinban láttam meg a receptet. Mivel nem szeretem a kandírozott gyümölcshéjakat, ezért a receptben aszalt vörös áfonyára cseréltem. Nagyon bevált ez a recept, így sosem hiányozhat a karácsonyi aprósütemények közül. Azért is teszem fel időben, hogy próbáljátok ki, és a ha ízlik, újra elkészíthetitek az ünnepekre!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek