Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás florentiner szelet

Áfonyás florentiner szelet
Áfonyás florentiner szelet
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi, karácsonyi magazinban láttam meg a receptet. Mivel nem szeretem a kandírozott gyümölcshéjakat, ezért a receptben aszalt vörös áfonyára cseréltem. Nagyon bevált ez a recept, így sosem hiányozhat a karácsonyi aprósütemények közül. Azért is teszem fel időben, hogy próbáljátok ki, és a ha ízlik, újra elkészíthetitek az ünnepekre!

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Tetejére

Díszítéshez

ajánlat

Ajánlom karácsonyra, akár ajándékba is, sokáig friss marad!

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat, a liszttel, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 30 percig. 30x30 cm- es tepsit kibélelünk sütőpapírral. 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, amit a tepsibe teszünk.
  2. 170 fokon, 10 percig elősütjük a tésztát.

Tetejére

  1. A mézet, a cukrot, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat egy lábosba tesszük. Felforraljuk a hozzávalókat, majd hozzáadjuk a szeletelt mandulát és az apróra vágott vörös áfonyát. Megkeverjük, és az elősütött tésztára egyenletes vastagságban felkenjük. Visszatesszük a sütőbe 8-10 percre, amíg a mandula kissé megpirul.
  2. Ha kihűlt, 3x3 cm -es kockákra szeleteljük. (Én pizza szeletelővel szoktam.)
  3. A csokoládékat, 1-1 teáskanál olajjal, gőz felett felolvasztjuk. A sütemények egyik oldalát belemártjuk az olvasztott csokoládéba, majd sütőpapíros tálcán hagyjuk megdermedni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 183
elküldve: 4
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Florentin, csokis-mandulás süti cukrozott gyümölcsökkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

537
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
vaj 10 dkg
cukor 7 dkg
méz 3 ek
főzőtejszín 4 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
mandulapehely 10 dkg
vörösáfonya 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 2 teáskanál