Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű vörösáfonyás zabkeksz

Teljes kiőrlésű vörösáfonyás zabkeksz
Teljes kiőrlésű vörösáfonyás zabkeksz
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kekszet mindenki imádni fogja :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat kikeverjük a nádcukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A lisztet és a sütőport egy másik tálban jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajas masszához.
  3. Mehet bele egyszerre a többi hozzávaló, majd egy nagy golyót formázunk belőle, és hűtőbe tesszük kb. 20 percre (én mondjuk nem mindig szoktam).
  4. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  5. A masszából kis korongokat formázunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 577
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fahéjas keksz, áfonyás tallér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

732
vaj 250 g
nádcukor 220 g
tojás 2 db
teljes kiőrlésű liszt 200 g
sütőpor 2 teáskanál
fahéj 2 kávéskanál
zabpehely 250 g
aszalt áfonya 200 g
dió 120 g
1 csipet