Nosalty Logó

Fűszeres csirke zöldségkörettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Fűszeres csirke zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A csirkéhez

A körethez ízlés szerint

Összesen 629 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A csirkéhez

A körethez ízlés szerint

Összesen 2515 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A csirkéhez

A körethez ízlés szerint

Összesen 155 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    639 micro
  • β-karotin
    1742 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 629 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    223.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2075.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2557 micro
  • β-karotin
    6966 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7752 micro
Összesen 2515 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez ízlés szerint

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét megtisztítjuk, folyó vízzel jól lemossuk, az egész combokat kettévágjuk a forgójuknál, ha egész csirkéből készítjük, azt hagyhatjuk egészben.
  2. Az olajba beleszórjuk a csirke fűszersót (ebből többet, kb. 1 ek), a tárkonyt, zsályát, és jól összekeverjük.
  3. Egy nagyobb tálba tesszük a megtisztított csirkét, erre öntjük a fűszeres olajat, jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje, majd hűtőbe tesszük egy fél órára.
  4. Fél óra után előveszünk egy akkora tepsit, amibe a csirke elfér, és egy sütőzacskót. A sütőzacskóba beletesszük a csirkét, a tálba maradt olajjal együtt, majd összekötjük a zacskó száját. Ezután hústűvel óvatosan megszurkodjuk a zacskót néhány helyen, hogy a gőz távozhasson majd sütés közben. Beletesszük a tepsibe. (A tepsi azért kell, ha véletlen kiszakadna a zacskó, ne folyjon az olaj a sütőbe)
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45- 50 percig 180 fokon sütjük.
  6. Ha úgy látjuk, hogy a csirke húsa kifehéredett és puha, vágjuk óvatosan szét a sütőzacskót, és tegyük vissza még a sütőbe 15 percre a legmagasabb hőfokra, hogy a teteje szép pirosra süljön. Figyeljük, nehogy túlsüssük.
  7. A zöldségeket előkészítjük közben: tisztítjuk, daraboljuk, majd kivajazott tepsibe tesszük, kicsit sózzuk, borsozzuk. Ha a csirke elkészült, a zöldséget betesszük a helyére, 160 fokra, és néha keverjük át, nehogy kiszáradjon sütés közben.
  8. Ha a zöldségünk megpuhult, de még roppanós, akkor kész. A csirkével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8360
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Miss Sweetly 97 recept

Elterveztem, hogy sült csirkét készítek, de a hagyományos köreteket most mellőzni akartam, így jött az ötlet, hogy legyen mellé zöldség. Bármilyen zöldséget készíthetünk hozzá ízlés szerint: szeletekre vágott paprikát, padlizsánt, tököt, karalábét, stb. Nekem a receptben megadott zöldségek álltak rendelkezésemre. Serpenyőben is megsüthetjük a zöldségeket, úgy villámgyorsan kész, ez esetben apróra kell vágni. A nyersen is fogyasztható zöldségeket alig kell sütni, és szép élénk színűek lesznek. A fűszerezésnél szkeptikus voltam, tartottam tőle, hogy a többféle fűszer majd elnyomja a csirke ízét, de semmi ilyesmi nem történt, nagyon finom lett. Máskor is bátran használok majd többféle fűszert (persze csak az adott húshoz illőt) a húsételeink készítésénél. Érdemes beszerezni új fűszereket, így az ételeink változatosak lesznek.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-D

TamásiTündi

Elkészítettem karácsonyra, az ünnepi menü része volt. A karácsonyi habzsi-d?zsi tengerébe jó volt egy könnyen emészthet? fogás. Én kétféle köretet tálaltam. A vegyes zöldségköretet, és spenótot. Együtt nagyon finom, probáld ki! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Hú, ez nagyon fincsi lett! Én a zöldségeket is süt?zacskóba tettem, így f?szerezés nélkül is kiadta mindegyik ízét (bár els?re kicsit féltem, hogy ízetlen lesz, de nem az lett).

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.