Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3 in 1 ostoros kalács

3 in 1 ostoros kalács
3 in 1 ostoros kalács
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, kipróbálom egy kicsit másképp az ostoros kalácsot. Nizzai kirándulásunkra vittük.
Ebből az adagból két kalács lesz.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mazsolás töltelékhez

kakaós töltelékhez

fahéjas töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Frissen egy pohár tejjel, teával.
"Másnaposan" megkentem a tetejét vékony réteg nutellával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral felfuttatjuk (letakarjuk,és 15 percre félretesszük).
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, közepére mélyedést készítünk, a megkelt kovászt beleöntjük, és szépen fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá,amennyit felvesz.
  3. A lisztes kovászhoz adjuk a tojásokat, a vaníliás cukrot, az olajat, a kristálycukrot, és a tejből egy keveset. Elkezdjük összegyúrni a tésztát.
  4. A többi tejet fokozatosan adjuk hozzá, vigyázva nehogy eláztassuk a tésztánkat. Közepesen lágy tésztát kell kapnunk.
  5. A nagyjából homogenizált kalácstésztánkat MINIMUM 20 percig dagasztjuk, ez a munka legfárasztóbb része, de megéri.
  6. A tészta tetejét meghintjük kevés liszttel, letakarjuk, félrerakjuk és egy órát kelesztjük szobahőmérsékleten. (Ha nincs elég meleg a konyhánkban,akkor bekapcsoljuk a sütőt,előmelegítjük 50 fokra, majd lekapcsoljuk, várunk 5 percet, és a tésztát tálastól együtt belerakjuk. Vigyázzunk, hőálló tálat használjunk, nekem egy szuper kis kelesztőtálam van,fedővel.)
  7. Ha megkelt (kétszeresére dagadt, én onnan szoktam tudni, hogy ledobja a tálam tetejét a tészta), egy vastagon lisztezett deszkára helyezzük, kicsit átgyúrjuk, cipót formázunk belőle, amit további 6 cipóra osztunk.
  8. A cipók mindegyikét fél centi vastagra nyújtjuk.
  9. Két kis cipót mazsolás töltelékkel töltünk a következőképpen: 6 dkg vajat felolvasztunk, majd a kinyújtott tésztára kenjük, megszórjuk kristálycukorral, és a mazsolával.
  10. Újabb kettőt kakaós töltelékkel töltünk, a kakaót a porcukorral és a vajjal kikeverve.
  11. Végül az utolsó kettőt a kakaós töltelékhez hasonlóan elkészített fahéjjal kenjünk meg.
  12. Ezután 3-3 rudat összefonunk, középre helyezve mindig a mazsolásat. Vigyázzunk, hogy a fonatok végeit jól csippentsük össze, nehogy kifolyjon a töltelék.
  13. A kalácsokat még 1 órát kelesztjük egy sütőpapírral bélelt  gáztepsiben.
  14. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  15. A megkelt kalácsainkat egy tojással lekenjünk, tetejüket pedig megszórhajuk kevés kristálycukorral.
  16. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával letakarhatjuk a kalácsok tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 48 896
elküldve: 2
receptkönyvben: 341
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Suzie

Mióta szakács: 2009.05.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-mazsolás-fahéjas kalács, kakaós-mazsolás-fahéjas ostoros kalács, három az egyben kalács, három az egyben ostoros kalács

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

LauraMamája
LauraMamája Wed, 2014-02-05 13:35

Szia!Tanulo konyhatundér vagyok(van ilyen?:)A Nagyim szokott ilyet csinálni,nem tudom hogy találtam ezt a nehéznek tuno receptet,de vagy 10 éve nem ettem ilyet,és ugy éreztem most meg kell csinálnom.A Férjem dagasztotta,ketten bohockodtunk a konyhában,nagy élmény volt! :) A Férjem még sosem evett ilyet,ugy orult mint egy kisgyerek!Hogy ilyennek láthattam a Férjem,ennek a receptnek koszonhetem!!! :) Koszi Suzie!

menyuska
menyuska Sun, 2012-11-18 02:53

Kedves Suzie! Épp a napokban szerettem volna elkészíteni a kalácsot, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy eltűnt a receptjeim közül :( Mint az őrült ,elkezdtem keresni a neten, de megleltem, akkora volt az örömöm! Tehát ismét eltudom készíteni ezt az isteni kalácsot! Köszönöm a receptet!

Egerke1965
Egerke1965 Thu, 2012-05-24 16:18

Most sül .... :) Kíváncsian várom az eredményt :) Köszönöm a receptet!
Elkészült :) és ez egyszerűen ISTENI finom!

Suzie
Suzie / Suzie Mon, 2011-07-25 00:53

Szia Anita079!
Nagyon örülök,h tetszik a recept,én is imádom ezt a sütit :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-07-09 09:54

Szia Suzie!

Ez a recept tényleg nagyon jó.Bár én nem itt láttam először ,de már többször sütöttem és gondoltam megírom,hogy érdemes mindenkinek kipróbálni.Nem csak gyönyörű látvány ,de isteni finom is.Nekem egyik nagy kedvencem.

Suzie
Suzie / Suzie Wed, 2009-06-03 19:17

Szia Imre!
Nagyon szépen köszönöm! Örülök,hogy ízlett! Igyekszem továbbra is szorgoskodni,és sok-sok receptet felrakni!
További jó olvasgatást és sütögetést kívánok!
Üdvözlettel:
Suzie

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-06-03 18:58

Kedves Suzie !

A recept nagyon jó, már csak azért is, mert az én szerelmem is hasonló alapján készítette el a kalácsot, amit a többnapos kirándulásunkra magunkkal vittünk és el is fogyasztottunk gyorsan.
Sok sikert a továbbiakban, rakjál fel minél több ilyen nagyszerű receptet. ;)

Üdvözlettel:

Imre

873
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 4 dl
tojás 3 db
cukor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 6 dkg
mazsola 2 marék
cukor 2 ek
vaj 7 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
porcukor 7 dkg
vaj 7 dkg
fahéj 2 ek
porcukor 7 dkg
tojás 1 db