r
Nosalty Logó

Sűrített tejes kalácskoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Sűrített tejes kalácskoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 553 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3305 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 290 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 553 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1008 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3305 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sűrített tejet, a sót, a felhabosodott élesztős tejet és még annyi langyos tejet, hogy lágy tésztát tudjunk dagasztani
  3. Kidolgozzuk, és amikor már összeállt és elválik az edény falától, beledagasztjuk a megolvasztott, langyos vajat is.
  4. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk megkelni.

A töltelékhez

  1. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a puha vajjal elkevert sűrített tejjel.
  2. Két oldalról felcsavarjuk a feléig, majd ott késsel elvágjuk, így kapunk két hosszú tekercset.
  3. Egy nagy koszorúformát kivajazunk (nálam tortaforma, és a közepébe poharat raktam), és több rétegben belefektetjük a csigákat.

A tetejére

  1. Ismét kelesztjük.
  2. Ha már felér a forma tetejéig, akkor lekenjük a felvert tojással, megszórhatjuk mandulával, és 160-170 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1242
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Mint minden hónapban, megveszem a kedvenc újságaimat, átlapozom, mikor a babám éppen alszik, és eltervezem, mit sütök/főzök meg belőlük. Ennek általában a fele nem valósul meg időhiány végett, de erre a kalácsra most volt időm (és egy másikra is ugyanebből az újságból). Szuper lett!!! Csak úgy magában ettük, semmit nem kentünk rá, biztosan ott lesz a Húsvéti asztalon.:) Az eredeti recept szeletelt mandulát ír a tetejére, de én ezt lefelejtettem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!