r
Nosalty Logó

Mazsolás-fahéjas kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mazsolás-fahéjas kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1188 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5941 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 270 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1188 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    151 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1572 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    980.2 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 5941 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 6 dl langyos tejben elkeverjük a 10 ek cukrot. Felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Amíg várunk az élesztőre, átszitáljuk a lisztet.
  3. A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe. Csipet sót és a tojást hozzáadjuk. Felolvasztjuk vajat.
  4. Közben 1 dl tejjel kikeverjük a fahéjat és a kakaóport.
  5. Megdagasztjuk a tésztát, az olvasztott vajat lassan hozzáöntve. Mikor szép sima, elfelezzük. Az egyiket belisztezzük, a másikhoz hozzákeverjük a kakaós fahéjat és a mazsolát. Egyenletesen szétoszlatjuk a kakaót. Majd lisztezzük, és ezt is félretesszük (letakarva) kb.1 óra hosszáig.
  6. Mikor megkeltek, lisztezett deszkán 2 fehér-2 csokis tésztát nyújtunk téglalap alakúra kb. 23 cm széles, 38 cm hosszúságúra. A fehér tésztára helyezzük a barnát. Hosszabbik oldalától, közepéig feltekerjük. Ugyanígy a másik oldalát is közepéig göngyöljük. Majd sütőpapíros tepsibe tesszük mind a kettő feltekert tésztát.
  7. Olvasztott vajjal megkenjük.
  8. Begyújtjuk a sütőt, betoljuk a kalácsot. 30 perc elteltével megfordítjuk a tepsit (ami belül volt, kint legyen). Gusztusos, ízletes, kiadós sütemény.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x38
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6178
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szakácskönyvéből van ez a recept. Bátran vágjunk bele, mivel megéri a kis munka, ilyet nem vesz senki üzletben! Azért egy tepsibe tegyük a két tésztát, hogy felfelé tudjon terjeszkedni. Nekem kisült a tepsiből, olyan gyönyörű nagy lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek