r
Nosalty Logó

Csokis-nutellás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-nutellás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4094 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 348 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2634.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 4094 kcal
  • 9% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást felverjük, majd egy mérőedénybe tesszük. Annyi tejjel engedjük fel, hogy 300 ml legyen a folyadékunk.
  2. A liszthez keverjük az élesztőt (ha friss, akkor belemorzsoljuk), a cukrot és a sót. Ezután elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojásos tejet is hozzáöntve, jól dolgozható tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát lisztezett deszkán oválisra nyújtjuk. Mekenjük az olvasztott vajjal, majd a nutellával. Megszórjuk a reszelt csokival. A hosszabbik oldalától jó szorosra feltekerjük. Félbehajtva egy kikent dobozformába rakjuk. Letakarva kb. 30 percig kelesztjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 35 percig sütjük. Ezután fóliával letakarjuk, a hőmérsékletet 180 fokra csökkentjük, és még 20 percig sütjük tovább.
  5. Rácsra téve hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12695
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az különösebben nincs. Viszont, tényleg jó szorosra kell csavarni. Én nem tettem, ez a képen is látszik. De ettől függetlenül nagyon fincsi a kalács.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek