Szuronycsiga

Szuronycsiga

Leírás

A szuronycsiga a tengeri csigák közé tartozik, egyike az igen szívesen fogyasztott tengeri állatoknak. A szuronycsigából készült ételekkel leggyakrabban a francia konyhában találkozhatunk, de számos ország tengerparti éttermeiben is megtalálható az étlapon. Magyarországra főve, vagy fagyasztva érkezik. Legegyszerűbb főve elkészíteni enyhe fűszerekkel, de meg is süthetjük vajon, citromlével, borsozva. Íze a kagylóéhoz hasonlít.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, mélyhűtőben.

100g Szuronycsiga

fehérjetartalom

23.84 g

zsírtartalom

65000.082 g

szénhidráttartalom

7.76 g

víztartalom

66 g

gramm szuronycsiga?

Top ásványi anyagok

Nátrium

206 mg

Foszfor

141 mg

Magnézium

86 mg

Kalcium

57 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.342 g

Kolin

65 mg

C vitamin

4 mg

Niacin - B3 vitamin

1.05 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

23.84 g

Zsír

telített zsírsav

0.031 g

egyszeresen telített zsírsav

0.028 g

többszörösen telített zsírsav

0.023 g

koleszterin

65 g

ásványi anyagok

Kalcium

57 mg

Vas

5.03 mg

Magnézium

86 mg

Foszfor

141 mg

Nátrium

206 mg

Cink

1.63 mg

Réz

1.03 mg

Mangán

0.447 mg

Szelén

44.8 µg

szénhidrát

víz

66 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.026 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.107 mg

Niacin - B3 vitamin

1.05 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.208 mg

Folát

6 µg

Kolin

65 mg

Retinol

26 µg

E vitamin

0.13 mg

K vitamin

0.1 µg

B12 vitamin

9.07 µg

A vitamin

26 µg

C vitamin

4 mg

B6 vitamin

0.342 g

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek