Tonik

Tonik

Leírás

A tonik egyike a számtalan szénsavas üdítőitalnak, amelyek megtalálhatóak a boltok polcain. A tonik fő összetevői a szódavíz, illetve a kinin, amely az ital keserű ízét adja, amelyhez általában cukrot, illetve más édesítőszert adnak. A kinin egyike a legkeserűbb anyagoknak. A Dél-Amerikában és Jáván őshonos kínafa kérgéből állítják elő, kitűnő lázcsillapító és hatékonyan kezeli a malária tüneteit. A ma készülő tonikok litereként 70-90 mg kinint tartalmaznak, amely jóval kevesebb, mint eredetileg, ugyanis a tonikot kifejezetten a malária megelőzésére készítették korábban, a dél-ázsiai és afrikai országokban élők számára. A tonikot gyakran használják koktélok készítéséhez, különösen a ginből, illetve vodkából készült italokhoz. Egyesek lefekvés előtt görcsoldóként isszák.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös, napfénytől védett helyen.

100g Tonik

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

8.8 g

víztartalom

91.1 g

Hány kalória

gramm

tonik?

Top ásványi anyagok

Nátrium

12 mg

Kalcium

1 mg

Cink

0.1 mg

Vas

0.01 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.01 mg

Nátrium

12 mg

Cink

0.1 mg

Réz

0.006 mg

Mangán

0.001 mg

szénhidrát

cukor

8.8 g

víz

91.1 g

vitaminok

13 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.