Tonik

Tonik

Leírás

A tonik egyike a számtalan szénsavas üdítőitalnak, amelyek megtalálhatóak a boltok polcain. A tonik fő összetevői a szódavíz, illetve a kinin, amely az ital keserű ízét adja, amelyhez általában cukrot, illetve más édesítőszert adnak. A kinin egyike a legkeserűbb anyagoknak. A Dél-Amerikában és Jáván őshonos kínafa kérgéből állítják elő, kitűnő lázcsillapító és hatékonyan kezeli a malária tüneteit. A ma készülő tonikok litereként 70-90 mg kinint tartalmaznak, amely jóval kevesebb, mint eredetileg, ugyanis a tonikot kifejezetten a malária megelőzésére készítették korábban, a dél-ázsiai és afrikai országokban élők számára. A tonikot gyakran használják koktélok készítéséhez, különösen a ginből, illetve vodkából készült italokhoz. Egyesek lefekvés előtt görcsoldóként isszák.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös, napfénytől védett helyen.

12 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek