Rostos almalé

Ezen a képen: Rostos almalé

Leírás

A kereskedelmi forgalomban kapható almalé lehet akár 100%-os gyümölcslé, de lehet 12-25%-os, tehát gyümölcsöt alig tartalmazó gyümölcsital is. Az almalé jellemzően csak szűrt (tehát nem rostos) változatban készül, mivel a rostos gyümölcslé jóval romlékonyabb, ugyanakkor egészségesebb is. Nagyüzemi gyártásban az almát megmossák, majd összepréselik, így kinyerve a gyümölcs levét, majd hőkezeléssel tartósítják. Az almalé antioxidánsban gazdag, valamint tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat (A1, B1, B2, E, C). A cukorra érzékenyek óvatos mennyiségben fogyasszák, mert cukortartalma magas. Az almalé házilag is elkészíthető, de a boltokban egyre elterjedtebb 3-5 literes, vákuum-zacskós csomagolású változata.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek