paprikafélék

Pepperoni

Ez a paprika enyhén csípős, mégis édeskés aromájú, és kiválóan párosítható húsokkal, sajtokkal vagy akár más zöldségekkel is. A pepperoni a Scoville-skálán általában 100–500 SHU körül mozog, tehát a legtöbb ember számára jól tolerálható csípősséget jelent.

Kápia paprika

Most pedig következzenek a <strong>vásárlási, tárolási és elkészítési tippek</strong>:

Zöldpaprika

A <strong>zöldpaprikának</strong> sokféle fajtája létezik: lehet csípős, édes, vastag húsú vagy hegyes. A paprika nemcsak színében és ízében sokszínű, hanem tápanyagokban is gazdag. Frissen fogyasztva tartalmazza a legtöbb vitamint, de savanyítva és főzve is kedvelt alapanyag. A világ számos országában termesztik, de a Kárpát-medencében különösen jó minőségű példányok nőnek.

Paradicsompaprika

A paradicsompaprika az egyik legédesebb és legízletesebb paprika-fajta, amely nemcsak formájában, hanem felhasználásában is különleges. Nevét gömbölyded, paradicsomra emlékeztető alakjáról kapta, de valójában teljes értékű paprika, amely frissen, savanyítva, töltve vagy főzve is igazi kedvenc.

Lecsópaprika

A <strong>lecsópaprika</strong> kiváló C-vitamin forrás, de tartalmaz A- és B-vitaminokat is, valamint fontos antioxidánsokat. Legismertebb felhasználási módja a klasszikus lecsó, de sok más ételnek is remek alapanyaga. Egyszerűen termeszthető, így sok házikertben is megterem.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...