r
Nosalty Logó

Tejfölös krumplileves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Tejfölös krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    2098 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 215 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3806.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    2869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    8391 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2998 micro
Összesen 861 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    913 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, kisebb (1-1,5 cm-es) kockákra vágjuk.
  2. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra szeljük.
  3. A hagymát megpucoljuk.
  4. A petrezselymet felaprítjuk.
  5. A répát és a gyökeret 2 liter vízben feltesszük főni, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát, a sót, vegetát és a pirosaranyat. Kb 20 percig főzzük.
  6. Ezt követően hozzáadjuk a krumplit és a felszelt zöldpaprikát, amivel addig főzzük, míg a krumpli is megpuhul (kb 20 perc).
  7. Elkészítjük a rántást :
  8. A lisztet a zsíron világos zsemleszínűre pirítjuk.
  9. Levesszük a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát és a petrezselyemzöldet, kb 2 dl hideg vízzel elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, amiből előzőleg a hagymát eltávolítjuk.
  10. Belekeverjük a levesbe a tejfölt és összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 220 alkalommal
  • Receptkönyvben: 804
  • Tegnapi nézettség: 118
  • 7 napos nézettség: 990
  • Össznézettség: 281677
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétköznapok egyszerű levese. Ilyenkor tavasszal újkrumpliból készítve, zsenge répával és zöldséggel a legfinomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...