Nosalty Logó

Resztelt csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Ezen a képen: Resztelt csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 465 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1855 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    806 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5773 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1043 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5758 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 465 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6186.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    2171 mg
  • Nátrium
    3223 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23091 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    116 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4174 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23030 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1855 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1950 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtiszítjuk az inaktól és a hártyáktól.
  2. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük és hozzáadjuk a fűszereket. Pici, kb. 2 dl vízzel felengedjük és 15 percig főzzük.
  3. Ezt követően beletesszük a májat és további 15-20 percig főzzük.
  4. Amikor a csirkemáj kettévágva nem enged levet, kész az étel.
  • Elkészítettem: 65 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 167
  • 7 napos nézettség: 1435
  • Össznézettség: 389321
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 11.

Ajánló

Krumplipüré, rizs vagy pirított tarhonya illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A csirkemáj leggyakrabban dinsztelve kerül nálunk az asztalra, nagyon szeretjük.

Hozzászólások

komartt

Szuper volt, megcsináltam!

Törölt felhasználó

Isteni lett köszönöm a receptet! Még a lányom is evett bel?le és nagyon ízlet neki,(pedig nem eszi meg sem a húst sem a májat) .

Törölt felhasználó

Afféle hétvégi háziasszony vagyok - két kislánnyal. Májat pusztán a saját kedvemért (életemben el?ször) készítettem. Mennyei lett!!! Megbolondítottam még egy leheletnyi mustárral és fokhagymával. Az sem rontotta el. Köszi a receptet. Máskor is fogok készíteni.

Alucard

Az a 15 -20 perc pláne csirkemájnál sok lehet egy kicsit. Vagy inkább nagyon is. Nem bocskortalp keménység? májat akarok enni. Akkor jó a máj ha belül még rózsaszín.

Törölt felhasználó

utolsó 10percben vágtam rá lukulus paradicsomot...:-))

Törölt felhasználó

Egyszer? és nagyszer?!!!!!!!!!!! :) :) :) Nagyon finom lett!!!!!!!!!!!!!!! Pedig életem els? resztelt mája!!!!!!!!!!!! Köszi a receptet!:)

Muci

Szia Cüpün ! Gratulálok. Örülök, hogy els?re jól sikerült és ízlett. Üdv.: Muci

Ritaby

Köszönöm a receptet, a Párom odáig volt értem/érte :) Nagy sikert arattunk !! :))

Annus

Életemben el?ször f?ztem májat, és meglep?en finomra sikerült. Köszönöm a receptet!

Csabi57

A recept megtalálása óta többször elkészítettem. Szeretek f?zni - ez így fenomenális !!!!!!!!Nagyon finom , omlós. Gratulálok !!!

Muci

Csabi 57 ! Köszi a gratulációt, de az az elkészít?jének is jár. Üdv.: Muci

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon finom volt.

Törölt felhasználó

Nagyon finom volt, de a sót csak a legvégén tettem bele, nehogy kemény legyen a máj.

Domimami55

Ebb?l még a 3 éves unokám is sokat evett, pedig nem szereti a májat. Isteni lett. köszi!

Törölt felhasználó

Kedves Muci! A mai ebédre ezt a receptet készítettem el. NEM TALÁLOK SZAVAKAT, ANNYIRA FINOM!!!!! Imádom a csirkemájat, "resztelve" különösen, de ez a recept felülmúl minden mást!!!! A finom szaftról még nem is szóltam..... Végtelenül örülök, hogy közzétetted! A SIKER NEKED KÖSZÖNHET?, én csak mellékszerepl? voltam, hogy elkészítettem. üdv. Klarisszzz

Muci

Szia Klarissz ! Én is örülök, hogy ez az egyszer?en és f?leg nagyon gyorsan elkészthet? étel megnyerte a tetszésedet. Üdv. : Muci

Lepényleső

Nagyon jó lett, és egyszer? volt megcsinálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Nagyon nem mindegy, mit csinálsz az üres coca-colás palackoddal

A műanyaghulladék globális probléma – és megoldani is csak akkor tudjuk, ha mindannyian összefogunk, nagyvállalatoktól a fogyasztókig. A Coca-Cola folyamatosan dolgozik a megoldáson is: vállalásai között szerepel, hogy az egész világon csökkenti a gyártásban felhasznált új műanyag mennyiségét, és tíz éven belül minden PET palackja felerészben már újrahasznosított műanyagból lesz.

Nosalty

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!