Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper sorbet

Eper sorbet
Eper sorbet
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eperfagyimhoz elsőre nem lett túl jó a kép. Mivel elfelejtettem tejszínt venni egy újabb adaghoz, ezért ez a tej és tejszínmentes változat készült. A fotót a kétféle fagylalttal készítettem el. Alul a sorbet, a tetején a maradék tejszínes eper fagyi. A sorbet recepthez csak az újabb "fagyi" képe került.

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízből és a cukorból szirupot készítünk. Lehetőleg egy éjszakát a hűtőben érdemes tartani, hogy jól lehűljön! (Én Receptműves zabitalát készítettem el, ezt is jól le kell hűteni!)
  2. Másnap a lehűtött alapanyagokat turmixba tesszük és addig keverjük, míg az epret is alaposan feldarabolja.
  3. Ha van fagylaltgép, akkor mehet bele, ha nincs, akkor jól záródó dobozba tesszük és óránként egy villa segítségével felverjük kissé a kását. Ha már kellően megfagyott, jégbe hűtött tálkákba szedjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 260
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: parfé, karamellfagyi, házi fagyi, vaníliafagyi, fagyikehely, fagyitorta, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

epres sorbet, epres fagyi, eper fagyi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

steevensk
steevensk Sun, 2017-06-11 21:36

Heló. Kipróbáltam, de szerintem a 10dkg cukor 25dkg eperhez nagyon sok. Lehet a téli Tescos eperhez kell ennyi, de nyári magyar eperhez a fele is elég.

265
víz 1 dl
cukor 10 dkg
zabtej 1.5 dl
eper 25 dkg