kenyérfélék

Kétszersült

A kétszersült élesztővel vagy kovásszal készített kenyérszerű termék, mely némi zsiradékot és növényi olajat is tartalmaz. Nagy pórusú, pirítósszerű termék, magas a fehérje- és a keményítőtartalma. Kevés vitamint tartalmaz, ezért kiegészítőkkel (vaj, sajt, lekvár) fogyasztják.

Kenyér

A kenyér gabonafélék, ill. kukorica lisztjéből sült, kovászolt/erjesztett tészta, az egyik legalapvetőbb élelmiszer világszerte. Magyarországon a legerterjedtebb és legtöbbet fogyasztott kenyérfajta a fehér és a félbarna kenyér.

Tortilla lap

A tortilla lap egy vékony, lapos kenyérféle, amely a mexikói és dél-amerikai konyhák alapja. Búzalisztből vagy kukoricalisztből készül, és szinte végtelen módon variálható, hidegen és melegen egyaránt felhasználható.

Kalács

A kalács tejjel, cukorral és tojással gazdagított kelt tészta, hagyományosan ünnepekre készítették. A húsvéti asztal elengedhetetlen szereplője a foszlós, fonott kalács. Frissen, magában a legjobb, de további finomságok alapja is lehet: megmaradt, szikkadt kalácsot sokféleképpen felhasználhatjuk (máglyarakás, guba, kalácsfelfújt)</strong>.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...