r
Nosalty Logó

Krémes sült carbonara tortellini

Csanna
Krémes sült carbonara tortellini
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1465
Kalória
60.3g
Fehérje
113.7g
Szénhidrát
85g
Zsír
193.8g
Víz
440.3g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
6.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3919.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1103 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 1465 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7839.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2301 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    2206 mg
  • Nátrium
    2969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    387.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 2931 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

  1. A tortellinit feltesszük főni 1 l előre forralt vízzel, sóval,és addig főzzük, amíg a tésztafel nem emelkedik a víz tetejére.
  2. A szalonnát felvágjuk csíkjaira, és lehetőleg kerámia edényben, közepes lángon hagyjuk megpirulni, elengedni a zsiradékot. Közben elkezdjük megpucolnia fokhagymát, és mellényomjuk a félkész szalonnához.
  3. A tejszínt összekeverjük a tojássárgájával, ízlésszerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a parmezán sajtot.
  4. A tejszínes krémet hozzáöntjük a szalonnához, és 1-2 percig kevergetjük, amíg a sajt meg nem olvad, és krémes szószt nem kapunk.
  5. A már leszűrt tésztát összekeverjük a krémmel, jénai tálba öntjük, megszórjuk az ementáli sajttal, és berakjuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe sülni 10 percig. Ha szeretnénk, hogy a sajt megpiruljon, tovább is hagyhatjuk a sütőben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x15x10

Au pairként sokszor nem én döntöm el, hogy mi legyen az ebéd, megmondják, mit kell főzni, sütni. Ma azt a feladatot kaptam, hogy a sokáig már nem jó tortellinivel kezdjek valamit. Hát ez lett belőle.:) Kettő főre kicsit sok, de szerintem háromra nem elég.:) Természetesen más tésztát is lehet használni, de nagyon finom lett tortellinivel. Én az alapanyagokat Ausztriában vettem, tehát minden sokkal drágább volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek