Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őrség zöld aranya pohárkrém

Őrség zöld aranya pohárkrém
Őrség zöld aranya pohárkrém
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc ország tortánk az Őrség zöld aranya. Mousse-ként is kóstoltam már egy cukrászdában, és talán még jobban levett a lábamról, mint azelőtt. A cukrászda sajnos messze van – az Őrségben, hol máshol :) –, így jött az ötlet, hogy egy pohárkrém formájában reprodukáljam.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a ropogós részhez

Hozzávaló a díszítéshez

  • 5 dkg málna (én liofilizált málnát használtam, de lehet frisset vagy fagyasztottat is)

ajánlat

A krém lehet még habosabb, keményebb, érdemes mascarponés-fehércsokis torta receptekre keresgélni a neten. A málna helyett más gyümölcsöt is használhatunk, de szerintem ez harmonizál legjobban a tökmaggal és a fehér csokival.

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A mascarponét kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokoládét, és közben beleöntjük a tejszínt, összekeverjük. Ha szépen egybeolvadt a tejszín és a csokoládé, levesszük a tűzről, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  3. A fehércsokis tejszínt egy kicsit felverjük (én botmixerrel csináltam, kb. 2-3 percig), majd hozzáadjuk a mascarponét, és azzal együtt is felverjük.

Ropogós rész

  1. A tökmagot egy serpenyőben kicsit megpirítjuk. A vajat pedig megolvasztjuk (én mikróban olvasztottam).
  2. A háztartási kekszet és a pirított tökmagot robotgépben durvára daráljuk, jól összekeverjük.
  3. A darált kekszhez és tökmaghoz hozzáöntjük a vajat és a mézet, kis csipet sóval ízesítjük, és jól összeforgatjuk.
  4. A keveréket a poharak aljába tesszük, belenyomkodjuk, a tetejét kicsit kisimítjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit összeálljon (kb. fél órára).

Összeállítás+díszítés

  1. A megszilárdult, ropogós alapokat kivesszük a hűtőből, és nyakon öntjük a krémmel (a krém kb. 4 felé osztható, ha 2-3 decis poharakkal számolunk).
  2. A pohárkrémek tetejét megszórjuk a málnával.
  3. Visszatesszük a hűtőbe, és 4-5 órát hagyjuk állni.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 3 016
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

sofisafran

Mióta szakács: 2013.11.21.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehércsokoládés pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

994
fehér csokoládé 100 g
mascarpone 250 g
habtejszín 200 ml
tökmag 10 dkg
háztartási keksz 20 dkg
vaj 5 dkg
tökmagolaj 1 ek
1 csipet
méz 1 ek
málna 5 dkg