Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmaglisztes pogácsa ínyenceknek

Tökmaglisztes pogácsa ínyenceknek
Tökmaglisztes pogácsa ínyenceknek
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pogácsa paleo étel. Mikor a lányom és a férjem megkóstolta, nagyon meglepődtem, hisz mind a kettőnek ízlett. Bevallom őszintén, nekem nem lett a kedvencem, bár el lehet rágcsálni. Na de próbáljátok ki, aztán jöhet az értékelés!!! :-))

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt az 1 evőkanál langyos tejfölben futtassuk fel. Mindkét lisztet, tojást, tejfölt, sót, vajat dolgozzunk össze. 1 órát kelesszük, majd fél cm-re nyújtsuk ki, és 10 dkg vajat kis darabokban szórjunk még rá.
  2. Hajtsuk be a felét bal oldalról jobbra a közepéig, majd jobbról balra. Alulról a közepéig, felülről is a közepéig. Pihentessük fél órát. Ismét nyújtsuk ki, majd még kétszer ismételjük a hajtogatást, és a nyújtást.
  3. A végén 1 cm-re nyújtjuk. Kiszaggatjuk szaggatóval, sütőpapíros tepsibe rakjuk, tökmagot szúrunk bele, végül megsütjük. 180 c-fokon kb. 25 percig. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 5 698
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
662 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pogácsa
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

pogácsa tökmagliszttel, paleo pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1100
tökmagliszt 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
friss élesztő 3 dkg
tojás 2 db
tejföl 5 ek
1 teáskanál
vaj 20 dkg
tökmag 1 ek