Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbanánlisztes paleo zsemle

Zöldbanánlisztes paleo zsemle
Zöldbanánlisztes paleo zsemle
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre nekiálltam a zsemlék sütésének. Már ideje volt, mert számomra nemigen van megfelelő pékárú a boltokban. Elsőre sikerült, és nagyon finom lett. Még a párom is dicsérte, úgyhogy rendszeresen kell készítenem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A liszteket bátran variálhatjuk, a lényeg, hogy az útifű maghéj liszt mindig kerüljön bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz összetevőket összekeverjük, majd ráöntjük a vizet. Ezt jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Amikor már jól állaga van, zsemléket formázunk belőle.
  3. Közben előmelegítjük a sütőt 175 fokra (légkeverésesen), és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  4. Végül rátesszük a zsemléket a tepsire, és az előmelegített sütőbe toljuk 35-40 percre. Ebből az adagból 8 db zsemle készült.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 901
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: croissant, kifli, perec, édes leveles, buci, burek, hamburger-buci, briós, pita, bagel

egyéb elnevezések

reform zsemle, gluténmentes buci

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

364
útifű maghéj 40 g
zöldbanán liszt 60 g
tökmagliszt 60 g
himalája só 1 teáskanál
foszfátmentes sütőpor 1 csomag
kókuszzsír 6 ek
víz 3.6 dl
lenmag 2 ek