Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillázsos mogyorófagyi

Grillázsos mogyorófagyi
Grillázsos mogyorófagyi
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a mogyorófagyi, de sajnos csak ritkán jutok hozzá. Kikísérleteztem ezt a házilag is előállítható, grillázsos-pirított mogyorós-mogyoróvajas fagylaltot.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és a tejszínt a vanília rúd kikapargatott magjaival és az üres vanília rúddal felforraljuk. Hagyjuk hűlni.
  2. A tojássárgájákat a szőlőcukorral habosra verjük kézi mixerrel.
  3. Az üres vaníliarudat kihalásszuk, és a langyosra hűlt tejes-tejszínes keveréket kis adagokban a tojássárgájás habhoz keverjük.
  4. Az egészet visszatesszük a tűzre, és mérsékelt lángon, folyamatos kevergetéssel besűrítjük. (Felforralni nem szabad!) Belekeverjük a mogyoróvajat és pár csepp tejszínes mogyoróaromát. (Ez utóbbi elhagyható!) Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  5. A mogyorókat száraz serpenyőben megpirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg!) Egy konyharuha és sodrófa segítségével ledörzsöljük a héjukat. A felét mozsárban durvára törjük.
  6. A mézet megmelegítjük egy serpenyőben, és hozzáadjuk a még egész mogyorókat. Egy sütőpapíros tepsire terítve hagyjuk kihűlni, majd mozsárban ezeket is durvára törjük. Félretesszük.
  7. A fagyialaphoz hozzákeverjük a pirított mogyorót, és lezárható műanyag- vagy fémdobozba öntjük. Behelyezzük a mélyhűtőbe, és óránként átkeverjük botmixerrel, hogy megakadályozzuk a jégkristályok képződését (illetve összetörjük azokat).
  8. Amikor már kezd összeállni a fagylaltunk, a félretett grillázst is belekeverjük, és kifagyasztjuk.
  9. Fogyasztás előtt a sima hűtőbe áttesszük 10 percre, hogy ne legyen kőkemény. Forró vízbe mártott fagyiskanállal gombócokat formázunk a fagylaltból. Pirított mogyoróval díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 419
elküldve: 2
receptkönyvben: 206
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyikehely, sorbet, parfé, gyümölcsfagyi, fagyitorta, vaníliafagyi, karamellfagyi

egyéb elnevezések

mogyoróvajas fagyi, mogyorófagyi, tejszínes-mogyorófagyi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

625
habtejszín 5 dl
tej 4 dl
tojássárgája 6 db
vanília 1 db
szőlőcukor 10 dkg
méz 3 ek
törökmogyoró 10 dkg
mogyoróvaj 5 ek