Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hargasmagú szilvás piskóta

Hargasmagú szilvás piskóta
Hargasmagú szilvás piskóta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felgyűlt a tojás, és a kamrában sem árt a befőttkészletet felélni. Két "hargasmagú szilvabefőtt" (hosszú szilva vagy berzencei szilva talán az anyaországbeli elnevezése) és 8 tojás végezte a halálsoron. :-)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Külön edényben a sárgákat a cukorral fehéredésig mixerezzük, majd hozzákeverjük a lisztet, sütőport és fahéjat. (Nálam a szilvabefőtt fahéjjal volt eltéve, így nem kellett külön adnom hozzá.)
  3. Óvatosan belekeverjük a fehérjehabot, hogy ne törjön össze.
  4. Szilikonnal bélelt/zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és sűrűn kirakjuk a kimagozott szilvával.
  5. Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 33x35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 451
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

berzencei szilvás piskóta, hosszú szilva piskóta, szilvás sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

136
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 7 ek
sütőpor 1 csomag
szilvabefőtt 50 dkg
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál