Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habart szilvaleves

Habart szilvaleves
Habart szilvaleves
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis citrommal és fehérborral próbáltam feldobni a hagyományos szilvalevest.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp:
A zsírosabb tejföltől krémesebb állagú lesz.
A felezett szilva könyebben szétfő.

 


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A levével együtt egy lábosba öntjük a befőttet, és adunk hozzá némi vizet (kb. 3-4dl-t).
  2. Hozzáadjuk az egész fahéjat és a szegfűszeget, felforraljuk, majd kisebb lángon addig főzzük, míg a szilva el nem kezd szétfőni. Hozzáadjuk a fehérbort, a reszelt citromhéjat.
  3. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, folyamatosan kevergetve a leveshez adjuk, ízlés szerint édesítjük.
  4. Pár percig még főzzük, majd a gázról levéve megszórjuk egy kevés őrölt fahéjjal.
  5. Ha már nem túl meleg rakhatjuk is a hűtőbe, pár óra múlva hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 063
elküldve: 1
receptkönyvben: 169
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

fehérboros szilvaleves, fűszeres szilvaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2013-04-06 08:43

Habarás helyett főzőtejszínnel készítettem. (Bor nélkül.) Csak egész fahéj jó bele, mert az őrölt kicsapódik- nekem furcsa volt-, de leturmixolva úgy is igazi könnyű, finom, hétvégi leves lett!

210
szilvabefőtt 40 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 4 db
tejföl 175 g
finomliszt 2 evőkanál
fehérbor 40 ml
citromhéj 1 kk
cukor 2 ek
fahéj 1 kk
víz 4 dl