Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvával töltött csirkecomb salátaágyon

Szilvával töltött csirkecomb salátaágyon
Szilvával töltött csirkecomb salátaágyon
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel ízvilágában kicsit pikáns, azonban nálunk nagy sikere volt. Aki kukoricamentesen
étkezik, az főtt borsóval is elkészítheti!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először készítsük el a pácot: a fűszersót keverjük össze a tökmagolajjal, a mézzel és a rozmaringgal.
  2. A csirkecomb bőrét lazítsuk fel, és a bőr alá kenjük a pácot, majd a kimagozott, félbevágott szilvákat nyomkodjuk a bőr alá. A bőrt kívül is kenjük be a páccal. Kicsit hagyjuk pácolódni a csirkét, majd légkeveréses halogén sütőben fokozatosan növelve a hőfokot süssük meg kb. 40 perc alatt. (Hagyományos sütőben pedig kiolajozott tepsibe tegyük, locsoljuk meg olajjal, és süssük meg kb. 40 perc alatt.)
  3. Egy kisebb tálban a majonézt, mustárt, sót, borsot, citromlevet és porcukrot keverjük el (ízlés szerinti mennyiség), majd forgassuk bele a kukoricát (vagy borsót).
  4. A salátákat mossuk meg, és a tányérra szépen rendezzük el, középre a majonézes kukoricát/borsót tegyük, a szélére pedig a csirkét.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Fre(E)ni

Mióta szakács: 2019.06.18.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szilvás csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1275
csirke felsőcomb 70 dkg
szilvabefőtt 680 g
fűszersó 0 ízlés szerint
tökmagolaj 2 ek
méz 1 ek
rozmaring 0.5 teáskanál
fejessaláta 1 db
majonéz 2 ek
mustár 2 ek
porcukor 20 g
citromlé 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csemegekukorica 300 g