r
Nosalty Logó

Sushi rizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eiko Toda
Sushi rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 675 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2025 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 675 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4707.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    3921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1193 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2025 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk a kombut (hínárt) vízben kb. 30 percig.
  2. Készítsük el a fehér rizst, ahogy a <a href="http://www.nosalty.hu/recept/japan-feher-rizs" target="_blank">japán fehér rizs receptemben</a> le van írva, de csak a harmadik lépésig.
  3. Vegyük ki a kombut a vízből (léből), és adjunk hozzá még vizet, hogy 6.5 dl. legyen. A kombut is megehetjük.
  4. Rakjuk ezt a kombulét és a rizst egy mély edénybe, és főzzük meg, ahogy a <a href="http://www.nosalty.hu/recept/japan-feher-rizs" target="_blank">japán fehér rizs receptemben</a> le van írva.
  5. Vegyük le a fedelet, és adjuk hozzá az ecetet, cukrot és sót. Miközben keverjük, forgassuk meg a rizst egy spatulával vagy egy nagy kanállal, és vágjunk bele a csomóba, hogy lazább legyen. Ne nyomjuk össze a rizst, mert pürés lesz. Használjunk egy legyezőt, hogy a rizs lehűljön és fényesebb legyen.
  6. Hűtsük le a rizst egy vizes törlővel vagy papírtörlővel letakarva. Soha ne tegyük be a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16850
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sushi rizs
Eiko Toda 3 recept

A sushi rizs elkészítése nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, de van pár trükk, amit követni kell.  

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!