Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sushi rizs

Sushi rizs
Sushi rizs
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sushi rizs elkészítése nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, de van pár trükk, amit követni kell.

 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Áztassuk a kombut (hínárt) vízben kb. 30 percig.
  2. Készítsük el a fehér rizst, ahogy a japán fehér rizs receptemben le van írva, de csak a harmadik lépésig.
  3. Vegyük ki a kombut a vízből (léből), és adjunk hozzá még vizet, hogy 6.5 dl. legyen. A kombut is megehetjük.
  4. Rakjuk ezt a kombulét és a rizst egy mély edénybe, és főzzük meg, ahogy a japán fehér rizs receptemben le van írva.
  5. Vegyük le a fedelet, és adjuk hozzá az ecetet, cukrot és sót. Miközben keverjük, forgassuk meg a rizst egy spatulával vagy egy nagy kanállal, és vágjunk bele a csomóba, hogy lazább legyen. Ne nyomjuk össze a rizst, mert pürés lesz. Használjunk egy legyezőt, hogy a rizs lehűljön és fényesebb legyen.
  6. Hűtsük le a rizst egy vizes törlővel vagy papírtörlővel letakarva. Soha ne tegyük be a hűtőbe.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 313
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eiko Toda

Mióta szakács: 2016.08.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: japán
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: köretek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sushi rizs praktikái

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

675
nori lap 1 db
víz 6.5 dl
sushi rizs 50 dkg
rizsecet 70 g
cukor 55 g
10 g