r
Nosalty Logó

Majonézes tonhalsushi- és maki

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Auringonkukka
Majonézes tonhalsushi- és maki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 831 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1663 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1542.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3783 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 831 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3084.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    7565 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1663 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    344 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Miután sok receptet és rengeteg blogot átnéztem, úgy döntöttem, hogy a sushi rizs elkészítését Gasztrobloggerférj Sushi kezdőknek recept instrukciói szerint készítem, így mindent az ő leírása szerint csináltam. Szerintem nagyon profi! A rizs valóban olyan formálható állagú lesz, amilyennek lennie kell.
  2. A konzerves tonhalból csavarjuk ki a felesleges olajat, és tegyük egy edénybe. Adjuk hozzá a majonézt és egy kevés szójaszószt. Jól keverjük össze, és tegyük félre egy fél órára állni.
  3. Addig a répát és az uborkát hámozzuk meg, és gyufaszál vastagságúra vágjuk őket.
  4. A norilapot tegyük sushitekerő gyékénytekercsre afényesebbik oldalával lefelé fordítva, és vizes kézzel vékony rétegben befedjük rizzsel úgy, hogy a norilap egyik hosszanti oldalán egy 1 cm-es csíkothagyjunk szabadon. Itt fog majd összetapadni a tekercs, amikor feltekerjük.
  5. A rizs közepén a hüvelyujjunkkal húzzunk egy vékony csík wasabit. Erre a csíkra helyezzük a majonézes tonhalat, a répát és az uborkát. (Ne túl sokat, mert túl duci lesz a makink, és nem bírjuk feltekerni rendesen, így kifolyhat a cucc vagy elszakadhat a norink!)
  6. Fogjuk össze a gyékénytekercset, majd tekerjük fel óvatosan. Ezt ismételjük meg párszor, amíg a norilap jól össze nem tapad.
  7. Éles vizes késsel vágjuk el az elkészült tekercseket kb. hüvelykujjnyi vastag darabokra. Elkészült a makink.
  8. A majonézes tonhalshusihoz a megmaradt rizsből kis hengereket formálunk, és erre simítjuk rá viszonylag vastagon a tonhalat.
  9. Szójaszósszal és wasabival tálaljuk a sushit és a makit.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 13315
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Majonézes tonhalsushi- és maki
Auringonkukka 61 recept

Az az igazság, hogy én 6 évvel ezelőtt ettem utoljára sushit egy futószalagos étteremben, és valahogy nem nyerte el a tetszésemet, mondhatám úgy is, hogy undorítónak találtam a nyers halat. A párom viszont nagy rajongója neki, és ő szinte minden héten egyszer a kedvenc éttermében eszik valamelyik ügyfelével. Az évfordulónkra viccből vettem neki egy sushi-szettet, amiben a sushi otthoni elkészítéséhez alkalmas minden hozzávaló megtalálható volt. Gondoltam, majd ő megcsinálja valahogy magának. Pár hete rávett, hogy menjek el vele a már említett étterembe, és kóstoljam meg a sushit, hátha így hat év után ízlik. És láss csodát, nem haltam bele.:) Na nem azt mondom, hogy mostantól őrült nagy fan vagyok, de barátkozok a gondolattal, és úgy érzem, minél többet eszek, annál jobban ízlik. Így sejthetitek, hogy a sikeres éttermes misszió után én voltam a soros az otthoni sushi készítésben... Igazából azt sem tudtam, hogy kezdjek hozzá, és bizonyára a nagy sushi szakértők is kiszúrták a képemen, hogy ez még nálam elég gyerekcipőben jár, de ahhoz képest, hogy először csináltam nem olyan rossz. Megnéztem egy csomó "how to make" videót a youtube-on, és jó sok receptet, blogot, meg fórumot is áttanulmányoztam. Azért döntöttem végül a nyers hal helyett a majonézes tonhal mellett, mert abban a bizonyos étteremben is kínáltak pont ilyet. Úgy gondoltam, hogy ez nem olyan szokványos, és én is kis szeretném próbálni. Természetesen egy pár nyers lazacos sushi is volt, de azt direkt nem fotóztam le, mert olyan már van. Szóval nagyban ismerkedek az ázsiai konyha világával, és bevallom egyre jobban a hatása alá kerülök! A szkeptikus, magyaros ízekhez szokott, nem kísérletező háziasszonyoknak, viszolygóknak és előre ítélkezőknek azt tudom javasolni, hogy gondoljunk bele, a magyar konyhában is van egy pár igen furcsa és más nemzetek szemében undorító étel (pl. pacal, köröm, véres hurka, vér, kocsonya és még sorolhatnám), de persze nekünk ez a természetes. Szóval azt tudom ajánlani, hogy próbáljuk ki az új, érdekes, meghökkentő ízeket, ne egyszer, ne kétszer, inkább háromszor, és hirtelen azt vesszük észre, hogy megszerettük őket.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!